Intervija ar pirmsskolas skolotāju Amandu

Mūsu Ikšķiles Brīvā pirmsskolas  skolotāju saimei jau kādu laiku ir pievienojusies Amanda Anna Sudmale, tāpēc šodienas stāsts būs par viņu.

Amanda, pastāsti mums, kā Tu nonāci Ikšķiles Brīvajā Skolā?

Skoliņā es nonācu ar paziņu palīdzību, kuri mani aicināja pievienoties skolas komandai jau no 2019.gada.

Kāda ir Tava pedogoģiskā pieredze?

Pirms kļuvu par Sudraboto kumeliņu skolotāju, es strādāju Ogresgala VPII “Ābelīte” par pirmsskolas skolotāju!

Vai Tu bērnībā sapņoji kļūt par bērnu dārza audzinātāju? 

Šis ir smieklīgs un mīļš stāsts, kad gāju bērnudārza, audzinātāja vaicāja visiem par ko gribam kļūt, kad izaugsim. Mana atbilde bija :” Kad izaugšu liela, gribu strādāt bērnudārzā!” Un te nu es esmu!

Pastāsti dažos vārdos par savu saimi – Sudrabotie kumeliņi, kas viņi ir? 

Sudrabotie kumeliņi ir jauki, mazi cilvēciņi, kas piepilda ikdienu ar smiekliem, jokiem un dažādiem izaicinājumiem! 

Padalies ar kādu interesantu, smieklīgu atgadījumu savā saimītē? 

Skoliņā pirms un pēc ēšanas mēs dziedam dziesmiņas, lai pateiktos par ēdienu. Katra dziesmiņa ir cita! Vienu dienu visi kopīgi sēdāmies pie galda, lai dziedātu pirms ēšanas dziesmiņu, bet nodziedājām pateikšanās dziesmiņu, visi smējāmies, par dziesmu sajaukšanu! Pēc tas dienas, katru dienu bērni jokojoties sāk dziedāt dziesmas pretēji, lai visi atkal sāktu smieties.

Ar ko mūsu pirmsskola ir īpaša? 

Ikšķiles brīvā skola ir īpaša ar to, ka bērni pavada daudz laiku svaigā gaisā, neatkarīgi no laikapstākļiem! Skola atrodas vietā, kur bērniem kopā ar skolotāju ir iespēja doties pārgājienos uz mežu un Daugavu! Šāda iespēja nav daudzās pilsētas skolās. 

Kas Tevi iedvesmo ārpus skolas? Kadi ir Tavi hobiji, intereses? 

Ārpus skolas mani iedvesmo mana ģimene, draugi un cilvēki ar kuriem esmu kopā  universitāte.Mans hobijs ir tautu dejas! Dejoju jau no bērnības, pašlaik dejoju Ogresgala jauniešu deju kolektīvā “Ābeļzieds”. Gatavojamies koncertiem, skatei un šā gada Dziesmu un deju svētkiem!

Kas Tev patīk mūsu skolā, kāpēc Tu izvēlējies strādāt pie mums? Kāpēc vajadzētu mācīties mūsu skolā?

Es zvēlējos strādāt skoliņā, jo saskatīju tajā izaugsmes iespējas sev, kā pedagogam! Skoliņā strādā atvērti pedagogi, no kuriem varu daudz mācīties, iegūt dažādus padomus un pilnveidot sevi!

Ikškiles brīvā skola ir brīnišķīga vieta bērniem, jo pirmajā vietā ir pats bērns ar savām vajadzībām, prasmēm un talantiem, ko skolotājs palīdz attīstīt, bērnam interesējošā veidā, atklājot bērnam pieņemamu mācīšanās veidu! Mūsu skola piekopj senos latviešu svētkus un tradīcijas, kuras daudzās skolās ir aizmirsušas vai tur tās ir aizstātas ar mūsdienīgām un starptautiskām svinībām, kā Helovīns un Valentīndiena. Tā ir vēl viena lieta, kas padara skolu unikālu. Bērni iesaistās svētku svinēšanā un tajā pašā laikā mācās par tiem, lai turpinātu piekopt tos nākotnē, lai šie svētki neizzustu!

Tavs ieteikums, novēlējums skolas kolēģiem, un bērniem.

“Laimīgi bērni mācās labāk!” ir mūsu skolas moto, vēlos šo moto papildināt ar “ Laimīgi skolotāji māca labāk!”!  Lai visiem pedagogiem un maniem kolēģiem ir mierpilns, aktīvs un bagāts turpmākais mācību gads.

Un visiem bērniem novēlu būt tik pat zinātkāriem, drosmīgiem un sirsnīgiem!

Paldies par sarunu. Lai top.


#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk