Sācies jaunais semestris

Jaunais gads ir sācies un esam atsākuši mācību darbu skolā. Mumss ir daži jaunumi – pie mums līdz rudenim ciemosies un ar dažādām aktivitātēm iesaistīsies skolas ikdienā brīvprātīgā Hanna no Austrijas. Redzēsim viņu gan skolā, gan pirmsskolā. Hanna jau ir iejutusies skolas ikdienā, pasniegusi savas pirmās Eiropas stundas un devusies kopā ar 1. saimi Meža dienā.(Plašāka intervija ar Hannu sekos.)

Otrdien 1.- 3. saimju bērni devās uz koncertlekciju Rīgā, bet trešdien 2. un 3. saimes devās mācīties uz Ogres Centrālo Bibliotēku. Skolēniem bija izzinoša “Lasītrosmes” nodarbība, kuras laikā bibliotēkas darbiniece Līga stāstīja bērniem par komiksiem, draudzību un emocijām, vienlaikus iepazīstinot ar  A. Rikāras grāmatu “Anna un Froga”!  Bērni klausījās lasījumus no grāmatas, lika digitālo puzli, mēģināja atminēt emocijas, spēlējot Mēmo šovu un aplicēja savus komiksu varoņus. Tas bija tiešām aizraujoši un izzinoši.

Pēc “Lasītrosmes”stundas 2. saimei bija interesanta latviešu valodas nodarbība kopā ar skolotāju Guntu. Bērni atkārtoja latviešu valodas alfabētu. Pēc tam sekoja uzdevums – bērniem tika izsniegtas Latvijas kartes un darbu lapās vajadzēja ierakstīt Latvijas vietvārdus ar katru alfabēta burtu.3.saime kopā ar audzinātaju Ilzi devās uz bibliotēkas Bērnu nodaļas lasītavu, kur bērni iepazinās ar grāmatām un izvēlējās sev mēneša lasāmvielu.

Mācību stundas bibliotēkā pagāja nemanot un pusdienu laiks jau bija klāt. 3. saime devās atpakaļ uz skolu, bet 2. saime devās nelielā pārgājienā uz Ogres upi. Bērni baudīja garšīgās skolas pavāra Dāvja gatavotās karstmaizes. Pēc pusdienām rokas un kājas tika izvingrinātas Krasta laukuma slidotavā. 

Paldies par burvīgo mācibu dienu, paldies bibliotēkai par jauko nodarbību.

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk