Skolā atklāj audzēkņu vizuālās mākslas darbu izstādi

Piektdien Ikšķiles Brīvajā skolā tika atklāta skolas audzēkņu mākslas darbu izstāde. Skolas autori bija lieliski pastrādājuši, un kādi darbi pavisam noteikti varētu atrasties kādā slavenā mākslas galerijā. 

Vizuālās mākslas skolotāja Zane ar lepnumu stāsta par bērnu darbiem: “Ar 1. saimi šajā mācību gadā mēs iepazinām ornamentus, rakstus, ritmu, apguvām eksperimentālās krāsošanas – pludināšanas tehnikas, ilustrējām pasakas. Esam mākslas apgūšanas sākumā un mums priekšā vēl daudz piedzīvojumu.”

2. saime šajā mācību gadā turpināja apgūt jaunas eksperimentālās mākslas tehnikas, iepazina arhitektūru, būvēja pilis, torņus, ēkas, uzbūra melno brīnumpapīru, kuru nokrāsojot var radīt neparastus ornamentus. 

Par 3. saimi skolotāja saka tā: “Esam veikuši garu ceļojumu mākslas pasaulē, iepazinuši dažādu mākslinieku (Pikaso, Dalī, Mondriāna, Miro, Van Goga)  daiļradi un, iedvesmojoties no viņu darbiem, radījuši jaunus oriģināldarbus.”

4. saimes bērni mācījās kļūt par jaunradītu produktu, iepakojumu dizaineriem, iepazina ķermeņa kustību tēlniecībā, radot cilvēku skulptūras. Skolēni šajā mācību gadā apguva arī slapjo filcēšanas metodi un izgatavoja marionetes – tārpiņus.

“Ar 5. saimi apgūti cilvēka portreta zīmēšanas pamati. Talkā nāca īsts, dzīvs modelis, lai nostiprinātu jauniegūtās prasmes. Vai varat uzminēt, kurš tas ir? “ smaidot jautā Zane. Protams, tas ir mūsu skolas brīvprātīgais skolotājs no Luksemburgas Antons, kurš šajā mācību gadā ne tikai strādāja par modeli, bet arī čakli strādāja skolā, pasniedzot bērniem Eiropas stundas un vācu valodu. 

Visi izstādes dalībnieki saņēma uzlīmes sirsniņu veidā un devās nobalsot par savu mīļāko darbu. 

Te ieskatam foto reportāža, darbi skolas 1. stāvā  būs apskatāmi visu maija mēnesi. Laipni lūdzam! Paldies Zanei un bērniem par darbu!

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk