Jo mēs esam un varam kopā!

Ikšķiles Brīvās skolas darbinieki, bērni un vecāki katru gadu piedalās skolas un apkārtnes sakopšanas talkā. Pavasaris ir laiks, kad latvieši sēj un stāda, sakopj dārzu un sakārto māju un apkārtni. Tā ir kļuvusi arī par mūsu skolas tradīciju – ap Ūsiņiem lielā skolas saime dodas pavasara darbos.

Šogad talka notika divas dienas. Jau pastāstījām jums par pirmsskolas bērnu talku, kur mazākie “Dimantiņi” sakopa skolas apkārtni, “Sudrabiņi” devās sakopt ceļa malas pie skolas un krūmāju pie leģendārā skolas koka zaķa, bet “Dzintariņi” un “Zeltiņi” devās talkā uz Elkšņu “tālo” mežu jeb vietu, kur parasti mācās pirmdienās.

Tālāk talkas stafeti pārņēma skolas darbinieki, skolēni un vecāki. Vairāk nekā 100 ļaudis pagājušā sestdienā pulcējās Ikšķiles Brīvajā skolā, lai piedalītos skolas un tās teritorijas sakopšanas talkā. Jo kas gan cits, ja ne mēs paši, esam atbildīgi par vietu, kur esam, mācāmies, dzīvojam.

Skolas talkā katrs varēja izvēlēties sev piemērotāko darbiņu – puķu mīļi sakopa puķu dobes; dārznieki raka un stādīja lielo sakņu un augļu koku dārzu, ravēja krūmus, sakopa dārza kastes, veidoja sētiņas; celtnieki nostiprināja skolas pagrabus, remontēja sētu, sagatavoja skolas siltumnīcai komunikāciju tranšejas. Skolā sastapām arī logu mazgāšanas komandas, vēl citi tīrīja lietus notekas, arī sporta laukumā strādāja un tika nokrāsoti palešu soli atpūtas zonā. Rosība bija arī skolas veikaliņā, kur arī talkas laikā varēja iegriezties pakaļ kādam Avenes saldējumam.

Vislielākais prieks, jo īpaši bērniem, bija par jauno bluķīšu takas izveidi pie pirmsskolas rotaļu laukuma. Tā jau talkas laikā tika iemēģināta un pieņemta par labu esam. 

Pēc talkas lielā saime pulcējās uz zupas ēšanu. Paldies pavārei Lienei un palīgam Lienītei, sātīgā zupa un skolā ceptā maizīte garšoja lieliski!

Nekad nevar būt tā, ka nevar pastrādāt dabas un savas apkārtnes labā. Kopā būšana strādājot mūs satuvina, rada kopienas sajūtu. Mēs esam kopā, mēs iepazīstam cits citu labāk, mēs mācāmies palīdzēt cits citam. Talka ir došana, neko neprasot par to. Tas ir solis uz priekšu mūsu un bērnu attīstībā.

Liels, liels paldies visiem par piedalīšanos – darbiniekiem, bērniem, skolotājiem un vecākiem, jo īpaši talkas organizatoriem un, protams, koordinatoriem – Ligijai, Lienei un Mārim. Jo mēs esam un varam kopā!

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk