Meža dienā gatavojamies Meteņiem

Mēs esam ļoti priecīgi, ka varam mācīties ārā, svaigā gaisā, dabā. Jau esam stāstījuši, ka ļoti daudzas nodarbības Ikšķiles Brīvās skolas skolēniem notiek ārā.

Trešdienās skolas 2. saime mācās Ogres Zilajos kalnos. Bērni mežā apgūst dažādus mācību priekšmetus un brīvajā laikā ar saimes audzinātāju Ilzi un meža skolotāju Ingrīdu dodas dažādās sportiskās aktivitātēs.

Šajā reizē 2. saime sagaidīja sauli pie Dubkalnu karjera, ar dziesmu sveicot skaisto ziemas dienu. Nākošajā nedēļā mēs svinēsim Meteņus. Tie ir vieni no latviešu gadskārtu svētkiem, kas tradicionāli tiek svinēti 6. februārī. Meteņi ir nosacīts viduspunkts starp Ziemassvētkiem un Lieldienām jeb ziemas un pavasara saulgriežiem, kas iezīmē ziemas beigu tuvošanos un pavasara tuvošanos, līdz ar to Meteņus var dēvēt arī par pavasara gaidīšanas svētkiem.

Otrās saimes bērni aktīvi gatavojas šai dienai, mācoties dziesmas un rotaļas. Skolotāja Ilze pastāstīja bērniem par Meteņu tradīcijām- ļaudis iet rotaļās, dzied dziesmas, min mīklas, darina maskas un klāj bagātīgu galdu.

Protams, kā jau kārtīgā meža dienā, brīvais laiks, pikošanās, jautrošanās, šļūkšana pa sniegu un karstas pusdienas no skolas svaigā gaisā.

Par to, kā svinēsim mēs, pastāstīsim nākamajā nedēļā, būs svētku reportāža un apskats, bet pagaidām ieskats ģenerālmēģinājumā no Ogres Zilajiem kalniem.



#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk #Meteņi #Ekoskolas