Atpakaļ skolā – 1. septembris

Ar rudens ziedu pušķiem rokās, smaidiem sejās un prieku sirdīs ir sācies 2021./2022. gada mācību gads Ikšķiles Brīvajā skolā. Šajā mācību gadā mūsu skolā ir 5 saimes. Ar lepnumu paziņojam, ka esam par 1 saimi bagātāki.

1. septembrī -Zinību dienā, ar zirgu pajūgu skolā ieradās mūsu 1. saimes bērni kopā ar audzinātāju Guntu Nirmalu. Tā ir mūsu skolas tradīcija- pirmklasnieki skolā ierodas zirga pajūgā. Tam sekoja pirmā mācību stunda, kopīga fotogrāfēšanās un svētku tortes baudīšana.

1. septembra svinēšana noritēja visas dienas garumā. Visu saimīšu bērni satikās ar saviem audzinātājiem, sveica ar ziediem, skolotāji pastāstīja par savām iecerēm un plāniem šajā mācību gadā. Par 3. saimi šogad rūpēsies audzinātāja Inese Barone, 2. saimi turpinās audzināt Ilze Sēkliņa, 4. saimi – Liene Strautiņa un 5.-Ieva Krūmiņa. Skolai ir pievienojušies vēl 2 jauni pedagogi – Liene Marculāne (speciālais pedagogs) un Līga Andersone ( vēsture un sociālās zinības).

Pēc pirmās mācību stundas sekoja jautru foto mirkļu tveršana skolas dārza fotostūrītī. Bērnus sagaidīja arī garšīgs pārsteigums no skolas pavāres Lienes, kura visām saimēm bija pagatavojusi īpašās 1. septembra kūkas.

Par mūsu skolas iecerēm šajā mācību gadā aicinājām pastāstīt skolas direktori Kristine Liberta

“Mūsu skolas mērķis šogad ir ikvienam darīt visu iespējamo (un dažreiz pat neiespējamo), lai laimīgi bērni mācītos labāk klātienē. Mācīsimies daudz dabā un cik labi, ka tā, jo beidzot varam īstenot sen atliktās ieceres. Šogad ļoti skaidri apzinamies, ka mācību gada laikā būs izaicinājumi, bet zinām arī, ka visi kopā esam lieliska Brīvās skolas saime, kurā viens otru saprotam, pieņemam un atbalstām. “

Lai īstenotu šo ieceri, mūsu skolas pagalmā ir tapušas jaunas āra nojumes, kur mācīties un patverties no vēja un lietus.

Kristīne piebilst – “Mēs katrs esam īstajā vietā un īstajā laikā, ir jauki to apzināti sajust un baudīt līdz sirds dziļumam. Arī šogad mēs katrs esam savā īstajā vietā un paldies ikvienam par šo apzināto izvēli! Lai mums izdodas ar prieku izbaudīt visus 4 košos gadalaikus Brīvās skolas dārzā un lai skaists un izdevies mācību gads”.

Lai top. Pielikumā foto mirkļi no 1. septembra dienas.#BrīvāSkola#LaimīgiBerniMācāsLabāk#1septembris#Atpakaļskolā

#Ekoskolas #BrīvaSkola

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *