Ēnu dienas Brīvajā Skolā

Februāris ir Latvijas skolu karjeras mēnesis. Ēnu dienas ir izglītojošs profesionālās orientācijas pasākums, kurā skolēniem ir iespēja iepazīt dažādas profesijas. Ikšķiles Brīvās skolas pirmsskolas audzēkņiem šajā nedēļā bija organizēti dažādi interesanti karjeras izvēles pasākumi.

Visu nedēļu pirmsskolas bērnu vecāki sūtīja mums savus video, kuros pastāstīja par savām profesijām un parādija savas darba vietas. No šiem video tika izveidota vesela filma, kuru visi bērni noskatījās ar audzinātājām uz lielā ekrāna un pārrunāja to, cik dažādas profesijas ir viņu vecākiem.

Bērni nodarbībās zīmēja darbus, kurod attēloja savas nākotnes profesijas. Ceturtdien pirmsskolas Zeltiņu saime kopā ar audzinātaju Inesi  apmeklēja skolas virtuvi un pavāres Lienes vadībā piedalījās pusdienu gatavošanas procesā. Bērni tīrīja burkānus, kartupeļus, seleriju, sīpolus, ķiplokus grieza  un smalcināja tos ar virtuves kombainu. Kad viss bija sagatavots, mazie pavāri devās pie plīts, kur lielajā skolas zupas katlā tika ieliets ūdens un ievietoti dārzeņi. Bērni iejutās pavāra lomā un pagatavoja garšīgu biešu zupu. Liene bērnus iepazīstināja ar dažādām virtuves iekārtām un pavāra darba instrumentiem.

Savukārt piektdien pirmsskolas Dzintariņu saime iejutās picu meistaru lomā un kopā ar audzinātāju Līgu cepa garšīgas picas skolas Brīvajā Veikalā.

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk #ĒnuDena

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *