Darot apgūstam zināšanas

Darot ir labākais veids, kā bērni apgūst zināšanas un prasmes. Vienu no savām āra nodarbībām 3. saime un viņu skolotāja Liene aizvadīja kopā ar Markusa mammu Kristīni Dumpi.

Kristīne ikdienā strādā veterinārajā klīnikā un rūpējas par dzīvnieku veselību. Viņa stāstīja bērniem par to, kā jārūpējas par mājdzīvniekiem. Uz nodarbību līdzi bija arī  mājas mīlulis  Cane Corso šķirnes suns Sairons, kurš ļoti labi jutās bērnu sabiedrībā. Bērni varēja apskatīt, kāds izskatās suņa čips, čipa nolasītājs, tablešu ievadītājs, žņaugs, katetrs un kaulu rentgena attēls. Mazie dabas draugi klausījās suņa sirds pukstus un vēroja, kā pareizi iztīrīt sunim ausis. Aizraujoši bija uzzināt, ka uz veterinārajām klīnikām tiek vesti ne tikai sasirguši suņi un kaķi, bet arī bruņurupuči, žurkas un pat āži.

Nodarbības laikā, paralēli dabaszinībām, ar kustību rotaļu palīdzību, bērni mācījās arī matemātiku. Skolotaja Liene pateica kādu matemātisku darbību, bērniem bija jāizdomā atbilde un tik soļi jāpaiet uz priekšu. Pagājušajā nedēļā dabaszinību nodarbībā bērni bija devušies uz mežu un iepazina sēnes, lasīja tās un izveidoja sēņu izstādi. Šajā reizē skolotāja Ilze bija sagatavojusi uzdevumus, kur bērniem vajadzēja atpazīt, kuras sēnes ir ēdamas, kuras indīgas.

Ejot atpakaļ uz skolu, mūs pārsteidza gājputnu kāsis, kas liecināja par to, ka rudens ir tiešām klāt.

Mācīties dabā ir tik interesanti! Lasi jau pavisam drīz par to kā  1. un 2. saimēm gāja Ogres Zilajos kalnos.

#ikšķilesbrīvāskola #brīvāskola #laimīgibērnimācaslabāk #dabasbērni

Jo viņi ir mūsu draugi

#ikšķilesbrīvāskola #brīvāskola #laimīgibērnimācaslabāk #dabasbērni

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *