Mums patīk lasīt grāmatas!

Grāmatas attīsta bērnu iztēli, tās izglīto, attīsta, izklaidē un rada lasītprieku. Lai veidotu bērnos interesi par grāmatām Ikšķiles Brīvajā skolā šajā mācību gadā 1.-3.saimju audzēkņiem ir jauna interešu izglītības nodarbība – Ceļojums grāmatu pasaulē. 

Nodarbības vada mūsu skolas vizuālās mākslas skolotāja, viņa arī vairāku latviešu bērnu grāmatu ilustratore – Zane Raičenoka-Raišonoka. Stundu laikā Zane bērniem lasa grāmatas. Bērni ar lielu interesi un aizrautību klausās un atpūšas ērti iekārtojušies uz spilveniem. 

Lūk, ko par grāmatu lasīšanu mums pastāstīja Zane: “Man šīs nodarbības ir kā mazas monoizrādes, jo cenšos lasīt aizrautīgi, mainot balsis, ieturot teatrālas pauzes, un lielākais gandarījums un prieks ir tad, ja klausītāji intriģējošākajās vietās aiztur elpu, iepleš acis un bažīgi gaida turpinājumu, vai smieklīgākajās vietās smejas kā kutināti. Tad zinu, ka ir izdevies! Nodarbību beigās pārrunājām, kāds varētu būt stāsta turpinājums, analizējam varoņus. 

Šis priekšmets skolā ir mana ideja, jo grāmatu pasaule man ir ļoti mīļa, tāpēc gan ilustrēju, gan rakstu bērniem un gribu sagraut mītu par to, ka bērni nelasa. Mēs lasām un darām to kopā!“ 

Šīs nodarbības bērnos raisa pozitīvas emocijas, veido interesi par grāmatām un lasīšanu, relaksē pēc spraigas mācību nedēļas (parasti šīs nodarbības notiek piektdienu pēcpusdienās). Tiekamies grāmatu pasaulē!

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk