Meža dienas ir atklātas !

Jau būsi dzirdējis par mūsu skolas tradīciju- reizi nedēļā mācīties mežā.Parasti mežā tiek pavadīts laiks no agra rīta līdz pusdienām. Ap plkst. 13.00 no skolas tiek atgādātas siltas pusdienas un bērni ēd tās mežā. Bērni mežā apgūst dažādus mācību priekšmetus – dabaszinības, matemātiku, ētiku, un brīvajā laikā ar skolotājām dodas dažādās rotaļās un sporta aktivitātēs.

Pagājušajā trešdienā, visi 1., 2., un 3. saimju skolēni ar mugursomām, brokastīm un siltu tēju satikās ar savu saimju audzinātājām pie Ogres Zilo kalnu sākuma laukuma un devās pārgājienā uz Dubkalnu ūdens krātuvi.Katra saime gāja pa savu maršrutu (apmēram 3 km).

Mēs šajā Meža dienā gajām lidz 2. saimei un audzinātājai Guntai.Tā bija īsta sportiska rīta rosme un neliels ieskats dabasmācībās, jo tika pētīta daba – re, kur jau pirmās sarkanās rudens lapas un virši zied, tātad īstais rudens sākums nav vairs aiz kalniem, bet kamenes vēl lido apkārt, tātad vēl būs atvasara, arī mellenes vēl varējām pa ceļam salasīt un mieloties. Skolotāja Gunta rādīja kā atšķirt ēdamas ogas no neēdamām.

Galapunktā visas saimes satikās un bērnus sagadīja siltas pusdienas.

Skolotāja Gunta atzīst, ka bērni vienmēr ļoti gaida trešdienas. Daba norūda raksturu un veselību, līdzsvaro domas un kustības.

Ieelpo dabu, mācies ar dabu, esi ar to arī Tu.

#BrīvāSkola#LaimīgiBērniMācāsLabāk#Ekoskolas