Intervija ar Kristu Bušmani

Mūsu Ikšķiles Brīvās skolas skolotāju pulkā jau no pavasara ir jauna kolēģe. Šodienas saruna būs ar 1.saimes audzinātāju, skolotaju Kristu Bušmani.

Krista, kā Tu nonāci pie mums Ikšķiles Brīvajā Skolā?

Kaut kur tepat ap skolu biju jau kādu laiciņu, gan kā pircējs veikaliņā, gan tiešās pirkšanas biedrs un vedu meitu uz baleta nodarbībām skolā. Jau tad sāku domāt – cik gan harmoniski šeit paiet dzīve! Un tad mani uzrunāja skolas direktore Kristīne, sākumā vienojāmies, ka es nostrādāšu augstskolas praksi un tad skatīsimies tālāk. Te nu es esmu!

VaiTu jau bērnībā domāji, ka strādāsi par skolotāju?

Tas ir pavisam svaigs lēmums, par kuru nav nācies nožēlot.

Kur Tu mācījies par skolotāju, kāda ir Tava pedogoģiskā pieredze? 

Es arī šobrīd studēju LU un esmu apņēmības pilna to paveikt.

Kāpēc Tu esi skolotāja? Kas Tev patīk šajā darbā?

Pēc bērnu piedzimšanas sapratu, ka kaut kas jāmaina savā profesionālajā dzīvē. Bērni ļoti izmainīja manas prioritātes dzīvē. Balansējot starp to, kas patīk man un ģimenes vajadzībām nonācu tur, kur tagad esmu. Jāteic, ka nožēlot savu izvēli man nav nācies. Apzināties sistēmas problēmas, saskarties ar grūto profesijā – noteikti, bet nožēlot izvēli nē!

Mani aizrauj bērnu patiesums, nesamākslotība. Viņi ir īsti, viņu emocijas. Ir liels gandarījums gada beigās, kad  atskaties cik ļoti daudz bērns ir apguvis, sapratis, uzzinājis  un tev ir bijusi unikāla iespēja būt viņa līdzgaitniekam, atbalstam un virzītājam. 

Tu būsi 1.saimes audzinātāja, vai esi jau satikusi savus jaunos skolniekus? Pastāsti mums īsumā par savu saimi. 

Man ir bijis tas gods satikt un aprunāties ar visiem saimes bērniem un viņu vecākiem.  Piecpadsmit jautri, dzirkstoši, zinātkāri un bezbēdīgi bērni būs manā saimītē. Katrs tik atšķirīgs! Man ļoti gribētos viņus visus apvienot  tādā jaukā grupā, kā krāsainus stikliņus vitrāžā, visi mirdz vienā rāmi, bet katrs savā krāsā.

Pastāsti dažos vardos par savām iecerēm skolā un kā Tu radīsi bērnos interesei par mācībām? 

Es  savā darbā gribu likt uzsvaru uz praktisku darbošanos, uz  zināšanām, ko iegūstam reālajā dzīvē. Gribu vienkārši parādīt cik daudz skaista, sistemātiska, harmoniska ir mums apkārt. Kur noderēs šīs prasmes, ko mācāmies skolā. 

Kas Tevi iedvesmo? Kas Tu esi ārpus skolas?

Ārpus darba esmu mamma divām meitām, ar visām no tā izrietošajām jaukajām un grūtajām lietām.  Esmu cilvēks, kuram patīk būt dabā, kustībā un patīk kaut ko paveikt ar savām rokām. Rokdarbi ir mana meditācija. Iespēja pabūt ārpus problēmām un domām. Tad eksistē tikai vīle vai valdziņš un nākamā darbība. Tas attīra prātu!

Kas Tev patīk mūsu skolā? Kāpec vajadzētu mācīties mūsu skolā?

Ja vēlaties dot savam bērnam harmonisku, brīvu atmosfēru skolā, tad droši izvēlaties Ikšķiles Brīvo skolu. Miers caurstrāvo šeit visu!

Paldies par sarunu. Lai top!

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk