Skola uzņem jaunas ģimenes

Pagājušajā nedēļā  Ikšķiles Brīvā skolā notika atvērto durvju diena. Atvērto durvju dienā aktīvu dalību ņēma 4. un 5. saimes bērni, viņi sagaidīja ciemiņus skolas pagalmā un aizveda visus interesentus ekskursijā pa skolu un tās teritoriju, un padalījās ar saviem noslēpumiem. Skolēni ar lepnumu un prieku pastāstīja par savām mīļākajām vietām skolā, kādas nu kuram tās ir – citam “meža kaķis”, vēl kādam patīk iegriezties skolas veikaliņā pakaļ kādam veselīgam našķim, citam patīk pagulēt šūpuļtīklā un palasīt grāmatu, vēl kādam patīk ar draugiem skolas pagalmā spēlēt “ķerenes”.

Tālak stafeti no bērniem pārņēma skolas direktore un mācību darba vadītāja Ieva Krūmiņa, viņa parādīja āras mācību nojumes, sporta laukumu, dārzu, siltumnīcu, padalījās ar to, ka daudzas lietas audzējam dārzā paši un lietojam uzturā. Viņa  parādīja mācību telpas, skolas ēdnīcu, virtuvi, svinību zāli, skolotāju istabu, skolas veikalu un citas telpas. 

Tam sekoja sarunas ar vecākiem un skolas  prezentācija. Ieva Krūmiņa kopā ar vienu no skolas dibinātājām Kristīni Libertu  pastāstīja par skolas mācību darbu un tradīcijām. Viss sākās no idejas un gribas, skola ir dibināta 2010. gadā un sākumā tajā mācījās 14 bērni (tagad ap 100).Skolas galvenās vērtības ir – Brīvība, Daba, Latviskums un Kopiena. Skolā dzīve iet kopsolī ar dabas ritējumu. Skolā bērni ļoti daudz iet ārā, 1x nedēļā mācās mežā, sports notiek tikai ārā, bērni ēd veģetāru ēdienu, svin kopā svētkus, darbojas talkās. Skola uztur latviskas tradīcijas –  tiek svinēti Meteņi, Ūsiņi, Apjumības, Mārtiņi, Ziemas saulgrieži un Lielā diena. Skolas dzīvē aktīvi iesaistas vecāki. Skolas pieeja ir “Laimīgi bērni mācās labāk”.

Paldies visiem, kuri piedalījās atvērto durvju dienā, tiekamies skolas talkā – 7. maijā, pēc tam skolas nometnē, un tad jau gaidīsim 1. septembrī.

Gaidīsim arī Jūs! Skolas prezentācija te: https://www.brivaskola.lv/…/prezentacija-par-ikskiles…/

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk