Skola piedalās Vides dienās

Ikšķiles Brīvā skolā gandrīz katru dienu ir kā zaļā pasakā. Vasara, rudens, ziema vai pavasaris – mēs esam dabā, mācāmies no dabas, izzinām dabu. Dzīvojot laikā, kad arvien vairāk skolēni pavada laiku iekštelpās, ir labi būt skolā, kurā mācību procesā ir paredzēts laiks mācībām un atpūtai dabā. Atrašanās un darbošanās dabā bērnam dod ne tikai iespēju uzturēties svaigā gaisā, bet arī uzlabo veselību, attīsta domāšanas spējas, bērni jūtas mierīgi, brīvi un laimīgi. 

Pavasaris mūsu skolā  ir īpašs dabas izziņas laiks, sākot ar sīpoliņu un zirņu stādīšanu uz saimīšu palodzēm, koku zaru plaucēšanu un vērošanu, kā plaukst pumpuri, putnu barotavu izgatavošanu koka darbu stundu laikā, kļavas sulu tecināšanu skolas dārzā… un vēl un vēl ir tik daudzi darbi, ko skolas bērnu zaļie pirkstiņi var paveikt! 

Pagājušajā nedēļā, atsaucoties skolas sociālo zinību skolotājas un skolas Ekopadomes vadītājas  Līgas Andersones iniciatīvai, tika realizēti vairāki Latvijas Ekoskolu Vides dienu pasākumi. Dažas pirmsskolas saimes un  skolas saimes devās ar skolotājām mācīties uz mežu. Neizpalika arī radošas aktivitātes. Sadarbojoties ar vizuālās mākslas skolotāju Zani Raičenoku – Raišonoku, izveidota interesanta izstāde ar lielo saimju bērnu darbiem, kuri piedalās uzlīmju konkursā, ko rīko AS “Latvijas Valsts meži” sadarbībā ar Imanta Ziedoņa fonda “Viegli” izglītības iniciatīvu “Ziedoņa klase”. Konkursa mērķis ir veicināt jauniešu radošumu un izpratni par mežu kā nozīmīgu skābekļa vairotāju.

Lai piedalītos konkursā, bērniem  bija  jāizveido uzlīmes dizains par šī gada tēmu “Skābeklis”, iedvesmojoties no Imanta Ziedoņa “Zaļās pasakas”. Uzlīmes ir iekļauts mūsu skolas audzēkņu redzējums par to, kā mežs cīnās ar  piesārņojumu. 

Vēl skolēni kopā Ekopadomes vadītāju Līgu Andersoni gatavoja plakātus par tēmu “Zemes stunda”. Zemes stunda ir Pasaules Dabas fonda rīkots starptautisks pasākums, kura dalībnieki tiek aicināti  26. marta sestdienas vakarā no plkst. 20.30 līdz plkst. 21.30 pēc vietējā laika uz stundu izslēgt gaismu un maznozīmīgās elektriskās iekārtas.

Informāciju sagatavoja skolas sabiedrisko attiecību speciāliste Gundega Deģe

#BrīvāSkola #Ekoskolas #MežaDiena #ZemesStunda #EarthHour #WaterDay #ŪdensDiena