1. saimes saliedēšanās pasākums

Ko Tu parasti dari mežā? Pastaigājies, lasi ogas un sēnes, varbūt sporto? Ko dara Ikšķiles Brīvās skolas bērni mežā? Protams, ka mācās! Šoreiz mūsu stāsts ir par 1. saimi, kuriem jau no septembra katru trešdienu notiek mācības Ogres Zilo kalnu mežā.

Parasti mežā tiek pavadīts laiks no agra rīta līdz pusdienām. Šogad no skolas tiek atgādātas arī siltas pusdienas un bērni ēd tās mežā. Bērni mežā apgūst dažādus mācību priekšmetus – dabaszinības, matemātiku, mākslu, ētiku un brīvajā laikā ar skolotājām dodas dažādās rotaļās un sporta aktivitātēs. Dabā var iemācīties dzīvot, izturēt, rūpēties par to, par sevi un citiem. Matemātiku var mācīties, saskaitot čiekurus. Mūziku var apgūt, saklausot putnu dziesmas.

Pagājušā trešdienā pirmās saimes skolēniem kopā ar audzinātāju Guntu, piedaloties dažiem vecākiem un pasniedzējam Kasparam no https://www.atklaj-sevi.lv/par-mums, bija īpaša, piedzīvojumiem bagāta Meža diena pie Dubkalnu ūdens krātuves – proti, viņi visi kopā piedalījās komandas saliedēšanas aktivitātēs.Bieži par saliedēšanās spēlēm ir dzirdēts uzņēmumos un citās organizācijās. Tomēr arī bērniem, piemēram, skolas klasēs tas ir lietderīgs veids, kā saliedēt bērnus un palīdzēt citam citu iepazīt, pētīt raksturus, lai izvērtētu katra lomu komandā, piemēram,- līderis, darītājs, resursu pētnieks. Saliedēšanas spēles palīdz attīstīt dažādas prasmes, piemēram, darbs komandā, savstarpējā komunikācija, saliedētība, neatlaidība, centība un, galu galā, tā ir brīnišķīga iespēja pavadīt laiku lietderīgi.

Padalīsimies ar interesantu spēli, kuru arī Tu vari izmantot savā klasē vai kolektīvā. Komanda sadalās pāros, viens nostājas priekšā otram. Komandas biedrs, kurš ir nostājies priekšā, krīt atmuguriski, un komandas biedrs to ķer. Šī spēle māca uzticēties, kā arī audzina atbildību pret otru cilvēku. Šo spēli var spēlēt arī trijatā vai aplī. Pēc spēles vadītājs dod visiem apkārt pa apli bumbiņu un dalībnieki dalās savās izjūtās par to, kas patika un nepatika, vai labāk patika krist un paļauties vai ķert un atbalstīt otru.

Ar dažādu saliedēšanās spēļu palīdzību bērni apguva daudz jauna, pat nenojaušot, ka tas bija mācību process.

#BrīvāSkola#LaimīgiBērniMācāsLabāk #Ekoskolas