Skolā iemācās prasmes, kas noder visas dzīves garumā

Ēst gatavošana var būt lielisks veids, kā kopā radoši, interesanti un garšīgi pavadīt laiku, turklāt bērnu iesaistīšana maltīšu pagatavošanā sniedz jaunas prasmes, kas noder visa mūža garumā. Lai arī tas prasa lielu pacietību no skolotāju puses, ieguvumi ir neatsverami, tāpēc gatavošanas māksla ir viena no lietām, ko Ikšķiles Brīvās skolas audzēkņi mācās mājturības stundās.

Pagājušajā nedēļā skolas 3. un 4. saimei  bija radošā ēdiena gatavošana. Tika doti produkti, un skolēni paši izdomāja, kādus ēdienus no tiem var pagatavot. 

Lūk, pirmais uzdevums – tortiljas pamatnes, siers, tomāti, olīvas, paprika, šampinjoni, tomātu pasta, mozarella. Ko gan no tā visa var pagatavot? Bingo – gatavojam picas! Katrs gatavo savu picu pēc izvēles. Mazgā dārzeņus un sēnes, sagriež, rīvē sieru. Tā top dažādas picas – Margarita, mozarellas pica, pica ar šampinjoniem un sieru, pica ar tomātiem, papriku, olīvām un sieru un vēl, un vēl, un vēl daudz dažādas kombinācijas. Kad viss ir sagatavots, izvietojam picas uz pannas un cepam! 

Deserts – saldais krējums, zemeņu mērce, banāni, zefīrs, cepumi, grauzdētas auzu pārslas. Bingo- saldais kārtojums! Puto krējumu, sagriež zefīru un banānus. Kārto trauciņā – liek apakšā sasmalcināto zefīru, pa virsu putukrējumu, zemeņu mērci un dekorē pēc izvēles – ar pārslām, banāniem un cepumiem.

Pēc darba sakārtojam darba vietu !

Nodarbības beigās  tas viss tika gardu muti apēsts. Pamēģini arī Tu!

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk #Ekoskolas