Rubrikā “Mūsu Lepnums”- Alīna Kubliņa

Hei, hei, sveiciens visiem Jaunajā gadā! Turpinām mūsu skolas stāstu sēriju par skolas absolventiem. Šodien savās atmiņās par skolu padalījās brīnišķīga un talantīga meitene – Alīna Kubliņa.

“Brīvajā skolā mācības uzsāku 1.klasē 2013.\2014. mācību gadā. Skolā mācījos sešus gadus. Manas. spilgtākās atmiņas noteikti ir garās āra pauzes, kad kārtīgi varējām izspēlēties un izvēdināt galvu. Āra pauzēs gan taisījām bāzes, gan veikaliņus, kur pārdeva pienenes un ceriņus, gan ziemā šļūkājām pa kalnu ar ragaviņām un slēpēm visdažādākajos veidos.

Ļoti jautras un smieklu pilnas bija krievu valodas un vēstures stundas pēdējā gadā.Mani mīļākie priekšmeti bija vizuālā māksla, literatūra un sociālās zinības. Manas mīļākās skolotājas – Ilze, Ieva un Benita.

Pēc 6. klases es devos mācīties uz Rīgas Centra daiļamatniecības pamatskolu, kur šobrīd mācos pēdējo gadu. Tā arī ir samērā maza skola ar mākslas novirzienu. Atnākot uz skolu, nejutu, ka ļoti atšķirtos no citiem. Arī klasē bija ļoti dažādi cilvēki – diezgan ātri atradu tos, kas bija līdzīgi man.

Uzskatam, ka bērni, kuri mācās alternatīvajās skolās, nesaņem pilnvērtīgu izglītību, es noteikti nepiekrītu, jo, manuprāt, vienīgās prasmes, kas ļauj iegūt labu izglītību, ir motivācija un interese darīt lietas. Ja piemīt šīs divas svarīgās īpašības, visi vārti būs pavērti. Skola, manuprāt, šajā situācijā nekad nevar būt noteicošais faktors, jo paši cilvēki ir tik dažādi.Man personīgi šķiet, ka tieši mācīšanās Ikšķiles Brīvajā skolā uzlaboja manas iespējas iegūt labu izglītību un tikt skolā, kurā vēlējos mācīties.

Tieši Brīvā skola man mazotnē iemācīja šo dabisko interesi par lietām, kas notiek man apkārt, un īstu gribēšanu mācīties. Šīs vērtības arī nesu savā turpmākajā ceļā un esmu ļoti pateicīga, ka manī tās tika ieliktas!

Šobrīd ļoti nopietni esmu pievērsusies savai attīstībai mākslā -pēdējā gada laikā ļoti izbaudu digitālo ilustrāciju veidošanu un fotografēšanu, kā arī aktīvi veidoju dažādus skolas darbus. Man patīk ar šiem darbiem arī ik pa laikam padalīties Instagram platformā @alina.illustrations. Arī savu nākotni vēlos saistīt ar kādu no mākslas jomām. Esmu piedalījusies daudzos skolas piedāvātos mākslas konkursos un ieguvusi augstas vietas un pakāpes. Ik pa laikam man parādās arī daži nelieli pasūtījumi, par kuriem vienmēr esmu priecīga.

Joprojām satieku gandrīz visus no Brīvās skolas draugiem, bet ļoti tuvu kontaktu uzturu ar savu draudzeni Alisi Rudzīti. Man prieks, ka šāda draudzība man var saglabāties arī pēc Brīvās skolas absolvēšanas. Alise iepriekšējos gadus mācījās Ogres 1. vidusskolā, bet šogad izlēma izmēģināt mācības tālmācības skolā.

Daudzi no maniem Brīvās skolas draugiem mācības turpina Ikšķiles vidusskolā.Man šķiet, ka galvenais, ko bērni iegūst, mācoties Brīvajā skolā, ir šī dabīgā interese vienmēr uzzināt kaut ko jaunu un gribēšana darīt. Liela vērtība ir sajūta, ko skolas skolotāji un citi bērni ieliek,- visi uz šīs pasaules ir vienlīdzīgi. Es, Tu, vecāki cilvēki, jaunāki cilvēki un daba esam viens vesels. Nav neviena, kas būtu mazsvarīgāks par citiem. Šī vērtība arī man palīdz dzīvē redzēt katru kā svarīgu un interesantu.

Vēlos visiem, kas šobrīd mācās Brīvajā skolā, novēlēt, lai viņi izbauda šo laiku! Lai iztrakojas, nebaidās kļūdīties un noteikti pavada daudz laiku ar foršajiem draugiem un skolotājiem! “

Paldies, Alīna, lai izdodas.#BrīvāSkola#MūsuLepnums