Skolas tradīcija – Meža dienas

Ikšķiles Brīvā skola tradīcija ir ne tikai mācīties ārā, bet arī reizi nedēļā mācīties mežā.

Parasti mežā tiek pavadīts laiks no agra rīta līdz pusdienām. Šogad no skolas tiek atgādātas arī siltas pusdienas un bērni ēd tās mežā. Bērni mežā apgūst dažādus mācību priekšmetus – dabaszinības, matemātiku, mākslu, ētiku, un brīvajā laikā ar skolotājām dodas dažādās rotaļās un sporta aktivitātēs.

Dabā var iemācīties dzīvot, izturēt, rūpēties par to, par sevi un citiem. Atrodoties dabā bērni redz to, kā mainās gadalaiki, kā skudras uzvdās pūzni. Matemātiku var mācīties saskaitot čiekurus. Mūziku var apgūt saklausot putnu dziesmas.

Pagājušajā trešdienā pirmās saimes skolēni kopā ar audzinātāju Guntu un meža skolotāju Ingrīdu pētīja skudru dzīvi pie Dubkalnu Karjers.

2. saimes skolotaja Ilze Sēkliņa pagājušajā meža nodarbībā atļāva saviem skolēniem iejusties skolotāju ādā

Dabaszinību stundā Valters visiem izstāstīja par to kā rodas sniega pārslas un visi kopā prognozējām, kurā datumā uzsnigs pirmais sniegs. Īpaši aizraujoša bija matemātikas stunda, kuras laikā bērniem bija jāizpilda dažādi interesanti uzdevumi- cik čiekuri ir 1 metrā, cik garš esmu es pats, kāds ir resnākā koka apkārtmērs, cik tālu es varu aizlekt? Talkā tika liktas mērlentes un darba lapas. Interesanti un praktiski.

Pēc nodarbībām bērni devās atpakaļ uz starta laukumu, kur bērnus sagadīja siltas pusdienas. Skolotāja Ilze atzīst, ka bērni vienmēr ļoti gaida trešdienas, tikšanos ar mežu. Bērni dabā iemācās meklēt atbildes. Daba norūda raksturu un veselību, līdzsvaro domas un kustības.Vai zini to, ka daba trenē visas maņas, tāpēc esi ar dabu, bet mēs sekosim līdz mūsu skolas dabas pētnieku sekmēm. Ieelpo dabu, mācies ar dabu, esi ar to.

#BrīvāSkola#LaimīgiBērniMācāsLabāk #Ekoskolas