Intervija ar skolas 1. saimes audzinātāju Guntu Nirmalu

Saulespuķes skolas dārzā vēsta mums par to, ka tuvojas skolas laiks.Tur mēs arī satikām 1. saimes jauno audzinātāju Guntu Nirmalu. Šodienas stāsts par viņu.

Kāpēs Tu izvēlējies strādāt Ikšķiles Brīvajā skolā?

Mani tīri personiski uzrunā Ikšķiles Brīvās skolas vērtības, kas ir brīvība, daba, kopiena un latviskums. Tas saskan arī ar manām vērtībām. Esmu pateicīga par iespēju šeit būt un nodot šīs vērtības tālāk bērniem.

Kur Tu esi mācījusies?

Esmu ieguvusi jurista kvalifikāciju Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. Vēlāk iestājos Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātē. Šobrīd plānoju pabeigt iesāktās studijas sākumizglītības skolotāja studiju programmā.

Kāpēc Tu esi skolotājs? Kas Tev patīk šajā darbā?

Man patīk darbs ar bērniem. Skolotāja darbā nav divu vienādu dienu. Katra diena nes savus pārsteigumus un izacinājumus.

Vai Tu jau esi iepazinusies ar savu saimi? Cik bērni uzsāks mācības 1.saimē?

Personiski nē. Iepazīsimies skolas nometnē, kas būs augusta pēdējā nedēļā. Šobrīd mums ir 12 bērni 1.saimē.

Pastāsti dažos vārdos par savām iecerēm.

Es ticu, ka katrā bērnā ir apslēpta brīnumu lādīte, kurā glabājas katra bērna īpašās spējas un talanti. Vēlos palīdzēt katram bērnam piekļūt šai savai lādītei un palīdzēt atklāt tās saturu. Mēģināšu radīt bērniem pēc iespējas harmonisku mācību vidi, kur ar aizrautību un interesi atklāt šo pasauli un likumsakarības tajā.

Kas Tevi iedvesmo? Kas Tu esi ārpus skolas?

Mani iedvesmo daba, ceļošana, dārza lietas, ēst gatavošana. Ārpus skolas esmu mamma savai piecgadīgajai meitiņai.

Kādi ir Tavi iespaidi par mūsu skolu?

Vislabākie. Ar Ikšķiles Brīvo skolu pirmo reizi iepazinos aptuveni pirms pieciem gadiem. Tagad, kad esmu šeit atgriezusies, redzu, cik ļoti skola ir izaugusi, attīstījusies un gājusi uz priekšu. Brīnišķīga vide bērniem, kur mācīties dzīvi.

Kas Tev patīk mūsu skolā?

Man patīk brīvība un dabiskums. Es ticu, ka brīvākā atmosfērā un dabiskos apstākļos bērniem ir vieglāk un interesantāk mācīties. Te var redzēt dzīvi – kā aug pārtika, kā mainās apkārtējā vide atkarībā no gadalaika, kā, esot kopā, var paveikt lielas lietas, ir iespēja praktiski pielietot matemātiku un citas skolā apgūtās zinības, nopērkot kādu našķi skolas veselīgās pārtikas veikalā.

Kāpēc vajadzētu mācīties mūsu skolā?

Uz šo jautājumu jāatbild katram pašam. Ja cilvēks sajūt rezonansi ar šo skolu, tās vidi un cilvēkiem, tad tā ir viņa vieta. Ikšķiles Brīvā skola ir izveidojusi brīnišķīgu vidi, kur apgūt zināšanas un mācīties dzīvi.

Tavs ieteikms, novēlējums skolas kolēģiem un bērniem.

Būt saskaņā ar sevi, savu sirdi un atklāt katram pašam savu īpašo brīnumu lādīti.

Paldies par sarunu, lai laimīgi.

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *