Brīvlaiks ir klāt!

Liecības ir saņemtas un šis mācību gads ir beidzies. Šis mācību gads bija atšķirīgs, līdz Ziemassvētkiem mācījāmies klātienē skolā, devāmies āras nodarbībās, braucām ekskursijās un apmeklējām interešu pulciņus, bet otrais pusgads pagāja attālināti mācoties. Bet vai tāpēc mēs skumām? Nē, tieši šis izaicinājums mums iemācīja daudzas lietas – būt patstāvīgiem un pieņemt situācijas, kuras nevaram izmainīt. Šajā reizē padalamies ar skolas saimju audzinātāju atmiņām un novēlējumiem.

1. saimes audzinātāja Ilze Sēkliņa- 1.septembrī skolas pagalmā iebrauca divi zirgu vilkti rati, pilni mazu knīpuču. Priecīgu, aizrautīgu un zinātkāru. Roku rokā ikdienu mēs vadījām smieklos un asarās, skolā un mežā. Un tad arī datorā. Mācoties un priecājoties par ikdienas mazajiem brīnumiem, mēs kopā atklājām lielās pasaules noslēpumus.Tagad, satiekot jūs skolas pagalmā, es skatos un nevaru vien nopriecāties – kā jūs man esat izauguši. Palikuši gudrāki, gan pievarot 1. klases zinību kalnu, gan mācoties dzīves gudrības – būt atbildīgiem pārvarēt grūtības, draudzēties un pateikt to, kā jūtas sirds.Jūsu acis vēl joprojām ir mirdzošas, jūs esat zinātkāri un ar aizrautību veicat ik darbiņu, degsme darboties nenorimst ne brīdi. Es no sirds esmu lepna un pateicīga, ka jūs esat mani 1. saimes bērni!

2. saimes audzinātāja Liena Razumova -Ar puķēm, zaļu zāli un siltu sauli ir atnākusi vasara! Ir noslēdzies labi padarīta darba cēliens, sākas atpūtas un vasaras baudīšanas laiks. Tas ir skaists laiks, ko veltīt sev, saviem draugiem, ģimenei un vaļaspriekiem! Dodoties brīvdienās, sev līdzi paņem tās jaukās atmiņas par draugiem, ar kuriem pavadīji daudz aizraujošu mirkļu, mācību stundām, kurās mēs apguvām jaunas prasmes,…to labo sajūtu, kad trešdienās pulcējāmies meža dienām, lai, spītējot laikapstākļiem, dotos dabas ekspedīcijās, iepazīstot mežu, ceļot savus zaru namiņus…

Ir tik daudz, ko paņemt sev līdzi! Esiet laimīgi!

3. saimes audzinātāja Liene Strautiņa – Lai arī liekas, ka nupat bija septembris, ir jau skaisti ziedošais jūnijs ir  klāt ar siltu sauli un puķu pļavām un tūlīt jau sagaidītā vasaras garā atpūta. Šis mācību gads bija raibs jo raibs un ļoti dažāds.

Šajā laikā jūs sevi un es jūs ieraudzīju no citas puses – citas jūsu stiprās un interesantās puses. Un katrs varat paņemt to labāko sev kā ceļamaizi un iespēju nākotnei.

Esmu ļoti priecīga, ka man bija iespēja ar Jums kopā būt un teikt “manējie”.

4.saimes audzinātāja Ieva Krūmiņa-Šis mācību gads ir bijis ļoti atšķirīgs no iepriekšējiem – mācījāmies tik dažādi, lielākoties tiekoties tieši virtuālajā vidē. Vai bija izaicinājumi? Jā! Vai mēs tiem kopā radām risinājumus? Jā! Man ir liels prieks, ka šis mācību modelis mums ļāva palūkoties uz lietām citādāk, kļūt patstāvīgākiem, burvju ātrumā apgūt dažādus tehnoloģiju rīkus, plānot savu laiku un mācīties ikdienā novērtēt to, kas iepriekš šķita tik pašsaprotams. 4. saime allaž rullē gan darbos, gan nedarbos, vienmēr nonākot galapunktā ar dzīvesprieku sejā. Es iemācījos daudz, zinu, ka arī Jūs! Paldies par izturību, sapratni, pacietību, interesi, idejām, prasībām un humoru!

Uz tikšanos klātienē septembrī, kad baudīsim šī gada augļus!

Un noslēgumā Ikšķiles Brīvās Skolas direktores Kristīnes Libertas teiktais – Paldies mums visiem par skaistu kopā būšanu šogad! Kaut arī dažu brīdi bijām attālāk viens no otra, kopā mums ir izdevies saprast vienam otru un pieņemt situācijas, kuras nevaram mainīt.Tieši neparasti apstākļi rosina mūs atkal būt izdomas bagātiem un meklēt jaunus risinājumus, tāpēc no sirds paldies ikvienam par darbu, sadarbību un kompromisu atrašanu pat izaicinošos momentos! Lai mums visiem koša vasara! Tiekamies jau drīz!

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk


Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *