Mazie skolas dabas pētnieki

Daba ir brīnums, brīnumu pētniecība ir laba un vajadzīga. Vai tu zini, kas notiek ar sēklu, kad to iestāda zemē? Vai tu zini, cik ātri izaug lociņi no iestādītiem sīpoliem? Ikšķiles Brīvā skola pirmsskolas bērni visu gadu aktīvi tiek iesaistīti dažādās nodarbībās dabā, kur mazie pētnieki iepazīst apkārtējo vidi un mācās dabas ritumus.

Šodien pastāstīsim par dažām mūsu mazo pētnieku aktivitātēm, varbūt noderēs arī tev.

Zirņu sēšana. Tā ir sena pavasara gaidīšanas tradīcija visās pirmsskolas saimēs. To mēs darām katru pavasari, ap Lielo dienu saimīšu telpās un ar interesi vērojam, kuram zirnīši izdīgst pirmie, cik ātri tie aug, kā tie garšo. Parasti paši piedalāmies šajā procesā no A līdz Z – liekam augsni kastītē, sējam zirņus, aplaistām tos, novietojam siltā vietā pie loga un katru dienu rūpējamies par saviem asniem.

Lociņu audzēšana. Lociņus mēs audzējam no sīpoliem, ievietojot tos trauciņos ar ūdeni. Pēc lociņu izdīgšanas, tos regulāri pētam un mēram. Bērniem ir speciālas dabas novērojumu grāmatiņas, kurās viņi atzīmē datumus un cik cm gari augi ir izauguš u. c.

Dārza stundas. Mūsu skolā ir mācību dārzs. Skolotājas bērniem iemāca rūpēties par dārzu un darboties tajā – sēt, piķēt, stādīt, aplaistīt, ravēt un novākt ražu. Mums ir svarīgi, saprast, kā no sēkliņas izaug dārzenis un nonāk uz mūsu galda.

Eksperimenti ar mikroskopu. Lai pētītu augus un sēklas, talkā nāk mikroskops. Tā ir lieliska iespēja tuvāk izpētīt dabas veltes – augus un sēklas.

#BrīvāSkola#LaimīgiBērniMācāsLabāk

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *