Skolēni mācās strādāt ar seniem darba instrumentiem.

Nesen stāstījām par to, ka skolas audzēkņi mācās strādāt dārzā. Bērniem ir savi izmēģinājumu lauciņi, kuros viņi audzē dažādus augus. Pagājušajā nedēļā 4. un 2.saimei bija koka darbu nodarbības ārā, 1. un 2. un tapa praktiskas lietas- norādes ar plāksnītēm, kur uzrakstīt nepieciešamo informāciju par dārzu, kas tiek audzēts, kuram pieder dobes u.c.

Koka darbus skolā un sākumskolā pasniedz Andrejs un šajā nodarbībā audzēkņiem bija iespēja piedalīties koka apstrādes procesā no pašiem pamatiem. Pie skolas nocirstiem kokiem tika noņemta miza,izmantojot vienu ļoti senu darbarīku. Starpcitu, vai tu zini kā to sauc? Tālāk darbs ar profesionāliem instrumentiem – urbjiem, jo pie kociņiem jāpieskrūvē plāksnītes, lai tās labi turās.

Vērojot koka darbu nodarbības, es vienmēr atceros skolas gaitas, kad puiši un meitenes tika nošķirti katrs savos darbmācību kabinetos, puiši mācījās savus darbus un meitenes savus. Cik jauki, ka mūsu skolā visi bērni mācās kopā, nav tādi meiteņu un puišu darbi. Mēs gatavojam koka kastītes, putnu barotavas, dekoratīvos traukus un daudzas citas lietas kopā. Esi noteikti pamanījis mūsu publikācijas, meitenes un puiši kopā gatavo salātus, spiež sulas, vāra zupu un cep maizītes. Mēs mācāmies darbus kopā.

Skaties foto galeriju un šodienas jautājums- kas ir šis senais instruments, ko bērni izmanto mizas noņemšanai no koka?

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *