Dodamies pārgājienā uz “Lielo mežu”

Jau noteikti esat pamanījuši no mūsu publikācijām, ka liela daļa pirmsskolas nodarbību notiek ārā. Mazie praktiski visu savu brīvo laiku un daudzas nodarbības pavada ārpus skolas. Parasti pirms brokastīm visi satiekas skolas pagalmā, ļoti bieži arī pēc brokastīm bērni dodas ārā, arī pēc launaga visi iet ārā un sagaida spēlējoties skolas pagalmā savus vecākus.

Šajā reizē padalīsimies vairāk par to, kā pagājušajā piektdienā, pirmskolas Zeltiņu, Dzintariņu, Sudrabiņu bērni kopā ar skolotājām un brīvprātīgo skolas darbinieci Klāru devās uz “Lielo mežu”.


“Lielais mežs”ir īpaša vieta (neliela mežmala Elkšņos), kur var piedzīvot interesantas lietas- bērni šeit būvē koka apmetnes un tajās spēlējas. Vēl te ir apsūnojuši, seni akmeņu krāvumi, sakrituši veci koki, vilku bedres, kuras bērni sauc par baseiniem un vēl, un vēl un vēl. Katram te ir ko darīt un katru reizi te ir kas jauns, ko ieraudzīt.


Šajā reizē pēc rīta apļa Klāra mācīja dziesmu vācu valodā, pēc tam bērniem bija brīvais laiks-vieni, kopā ar Klāru cēla koka mājas, citi spēlējās akmeņu krāvumos, puiši kāpa kokos ,kāds lasīja ķērpjus, kāds pētīja, kas dzīvo zem koka mizas, kāds pamanīja pavasara zilās vizbulītes.


Uzturēšanās ārā padara bērnus laimīgākus un veselīgākus, kā arī palīdz viņiem veidot paradumus, kas paliek klātesoši viņu dzīvēs. Viņi iemīl dabisko pasauli un mācās izdzīvot.

Tiekamies ārā.

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *