Ēnu dienas turpinās

Februāris ir Latvijas skolu karjeras mēnesis. Ikšķiles Brīvās skolas pirmsskolas audzēkņiem pagājušajā nedēļā turpinājās dažādi interesanti karjeras izvēles pasākumi. Atceries, ka stāstījām par to, kā Zeltiņu saime kopā ar audzinātāju Inesi apmeklēja skolas virtuvi un pavāres Lienes vadībā piedalījās pusdienu gatavošanas procesā. Savukārt Dzintariņu saime iejutās picu meistaru lomā un kopā ar audzinātāju Līgu cepa garšīgas itāļu picas.

Tālāk profesiju stafete tika nodota Sudrabiņu saimei. Viņi kopā ar audzinātājām mācījās gatavot garšīgus augļu salātus.

Vispirms ir jāsagādā nepieciešamās sastāvdaļas – banāni, āboli, apelsīni, mango, kokosrieksts, fizālis, vīnogas, sasaldētas mellenes un kefīrs. Vēl būs nepieciešams darba apģērbs – priekšauti, pavāru cepurītes un darba instrumenti- augļu tīrāmie naži, dēlīši, rīve (kokosrieksta sarīvēšanai skaidiņās), naži griešanai , āmuriņš ( ar kuru atvērt kokosriekstu) un liela bļoda.

Darba process sākas ar augļu nomazgāšanu. Tālāk tie tiek mizoti un griezti (fizāli un vīnogas var salātos likt veselus) Vislielāko sajūsmu mums sagādāja kokosrieksta atvēršana. Kokosrieksta piens arī tika lietderīgi izmantots (tika izdzerts). Kopā secinājām , ka mizas arī var lietderīgi izmantot, proti -izbarot dzīvniekiem vai ielikt skolas dārza kompostā.
Pēc augļu sagriešanas tiek pievienotas sasaldētas mellenes un kefīrs un salāti ir gatavi pasniegšanai.

Mums garšoja labi, skaties fotogalerijā.

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk #ĒnuDiena

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *