#MācāmiesMājās, ieskats skolas attālinātajās mācībās

Mamma, tēti, ejam pirkt picu, šodien “Zoom” matemātika! Sveiciens visiem, mūsu mājas lapā jauna tēma #MācāmiesMājās. Otrdien kopā ar Ikšķiles Brīvās skolas 3. saimes audzēkņiem un audzinātāju Lieni bijām kopā attālinātajās nodarbībās.

3. saimes otrdiena sākās ar slēpošanas treniņu Ogres Zilajos kalnos, pēc tam sekoja matemātika un dabaszinības attālināti. Mūsu skolas 1.- 4. saimes audzēkņi mācās kopā izmantojot “Zoom”platformu internetā. Neliela sasaukšanās un sazvanīšanās pirms matemātikas stundas, jo kāds vēl steidzas mājās pēc slēpošanas un tad jau var sākt. 3. saime attālināti mācījās jau pavasarī, tāpēc tehniski tas nesagādā lielas problēmas.

Kas tur bija par to picu? Tas nebija nekāds joks, jo šodien matemātikā bija jāmācās daļas. Skolotāja Liene bērniem izskaidroja vielu radošā veidā, proti – salīdzināja vienu veselu daļu ar picu un picu šķēles ar daļām. Kas var būt interesantāks par šo. Pēc matemātikas ir starpbrīdis, kuram seko dabaszinības. Dabaszinību tēma šodien bija skaņa un atbalss. Kādas skaņas tu dzirdi savā mājā, savā sētā? Uzraksti.

Skolotāja Lienes ieteikumi  – sagatavoties nopietni attālinātajām mācībām (noliec uz galda mācību grāmatas, rakstāmpiederumus, pierakstu burtnīcas, lineālu un visu pārējo, ko parasti ņem līdzi uz skolu.) Nepadodies, ja nepieciešama palīdzība, jautā, mums kopā viss izdosies.

Turpinot tēmu #MācāmiesMājās, trešdien viesojāmies Ikšķiles Brīvās Skolas  1. saimes attālinātajās nodarbībās. Mācību rīts sākās ar mūzikas stundu. Šodien bērni mācījās par mūzikas instrumentiem. Skolotāja Dārta stundas laikā  izmantoja dažādus mūzikas video piemērus no interneta vietnes Youtube. Katrs mūzikas instruments ar savu melodiju cilvēkiem dod kādu ziņu. Bērni klausījās dažādus mūzikas instrumentus, pec tam viņiem bija uzdevums uzzīmēt ziņu, ko viņi saklausīja mūzikā.

Skolotāja Dārta pastāstīja berniem par to, ka daba air viens liels mūzikas instrumentu orķestris un spēj radīt dažādas melodijas. Atceries, rudenī mūsu skolas audzēkņi veidoja dabas skaņu performances. Arī ziemā var dabā dzirdēt interesantas skaņas. Skolotāja biju uzfilmējusi bērniem dažādus video ar ziemas skaņām. Ieklausies kā skan soļi sniegā, kā bungo lāsteku pilieni uz palodzes, kā dzied aizsalusi upe.

Pēc mūzikas sekoja starpbrīdis, kura laikā bērni satika tiešsaistē savu audzinātāju Ilzi. Visi mīļi sveica Ilzi Vārda dienā. Jautras minutes mazie pirmīši pavadīja padaloties ar to kāds kuram mājās ir mīļdzīvnieciņš.

Pēc nelielas atpūtas sekoja angļu valodas stunda. Skolotāja Inese savu mācību stundu sāka ar to, ka atgādināja visiem par to, kā sagatavoties nodarbībām tiešsaistē un uzvesties nodarbību laikā. Angļu valodas tēma – ziema. Stundas laikā bērni mācījās jaunus vārdus un atkārtoja krāsas.

Ceturtdien viesojāmies Ikšķiles Brīvās Skolas 4. saimes attālinātajās nodarbībās. Kā jau ierasts ceturtdienu rītos skolas audzēkņiem ir slēpošanas treniņi Ogres Zilajos kalnos. Pēc tam attālinātās mācību stundas no mājām izmantojot interneta “Zoom”platformu.

4.saimes audzēkņiem mācību darbs “Zoom”platformā īpašas grūtības nesgādā, jo arī pagājušā gada pavasara sezonā skolēni mācījās attālināti. Pēc sporta 4. klasei bija angļu valoda kopā ar skolotāju Inesi – mācību viela, uzdevumu pildīšana, jautājumi un atbildes.

Tam sekoja latviešu valodas nodarbība pie audzinātājas Ievas. Nodarbība sākās ar izvingrošanos, jo dažiem vēl ļoti nāca miegs. Nodardības laikā skoleni veidoja Kārļa Skalbes pasakas “Kaķīša dzirnavas” sižeta pārskatu, izmantojot elektronisko rīku padlet.com.

Skolotāja Ieva ieska izmantot Padlet.com, jo tā ir lieliska iespēja, kā visiem, darbojoties vienlaicīgi, radīt kopīgu gala produktu, turklāt – katram ir iespēja strādāt savā tempā. Kamēr skolēni raksta, piemeklē attēlus, savstarpēji diskutē un meklē tekstā citātus, skolotajs var sniegt tūlītēju atgriezenisko saiti, komentāru sadaļā norādot, kas labi padarīts, kas vēl jāuzlabo. Bērni ir atzinuši, ka citu darba redzēšana iedvesmo, savukārt skolotāja komentāri motivē.

Arī vēstures stunda attālināti mūsu skolas skolēniem ir pierasta lieta. 4. saimei nekad nav garlaicīgi vēsturē, jo to pasniedz Cēsu Jaunās skolas direktors Ivo Rode. 1 reizi mēnesī viņš mēro garu ceļu no Cēsim uz Ikšķili, bet pārējās vēstures nodarbības notiek attālināti, izmantojot interneta sakarus. Šajā nodarbībā skolēni mācījās par kristietības ieviešanu Eiropā. Nākošajā nodarbībā ir paredzēts pārbaudes darbs, tāpēc nodarbības laikā bija treniņa jautājumi. Skolotājs Ivo bija sagatavojis arī interesantus vēstures sižetu video no interneta vietnes Youtube.

Kādas ir tavas asociācijas par to, kas ir ziema? Turpinot tēmu #MācāmiesMājās, piektdien viesojāmies Ikšķiles Brīvās Skolas 2. saimes attālinātajās nodarbībās. Piektdien skolēniem tiešsaistē  bija dabaszinības un sociālās zinības pie saimes audzinātājas Lienas un pēc pusdienām spāņu valoda pie skolotājas Lady Carolina.

2.saimes audzēkņiem mācību darbs “Zoom”platformā īpašas grūtības nesgādā, jo arī pagājušā gada pavasara sezonā skolēni mācījās attālināti.

Pēc sasveicināšanās sākās dabaszinības nodarbība. Piektdienas tēma – ziema. Kas ir ziema- sniegs, sals, sniega māja, aukstums, sniegavīrs, Ziemassvētki…Skolotāja pastāstīja bērniem par to, ka sniegs ir  ļoti nepieciešams dabā, jo pasargā augus un dzīvniekus no aukstuma. Bērni pildīja dažādus uzdevumus.

Sociālo zinību tēma- laiks. Kas mums palīdz skaitīt laiku- pulkstens, kalendārs, laika plānotājs. Skolotāja ir paredzējusi kopā ar saimes bērniem izveidot savu saimes kalendāru. Liena pastāstīja par to, kas ir laika zagļi un atņem mūsu laiku – telefons, televizors, dators. Visi secināja, ka mazāk vajadzētu pavadīt laiku ar šīm ierīcēm. Pie datora nevar pieglausties, tāpēc atrodam laiku, lai būtu vairak kopā ar saviem mīļajiem.

Spāņu valodu skolā pasniedz pirmsskolas Sudrabiņu saimes audzinātāja Lady Carolina Ruiz Chavarria. Karolinas dzimtā valoda ir spānu un  nodarbības laikā viņa  pārsvarā sarunājās ar bērniem spāņu valodā, Piektdien bērni mācījās nedēļas dienu nosaukumus un atkartoja mēnešus, kurā katrs ir piedzimis.

Pirmdien 1. un 2. saimes atgriežas skolā, tiekamies.

#BrīvāSkola #MācāmiesMājās

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *