1. saimes bērni rada sajūtu burtu šķīvi

Ziema ir laiks, kad pāršķirstām atmiņu klades un bilžu albumus un  padalāmies ar paveikto. Šoreiz gribam pastāstīt par interesantu projektu, kuru realizēja Ikšķiles Brīvas skolas 1. saimes bērni.

Mēs parasti lepojamies ar saviem pedagogiem un bērniem, šoreiz palielīsimies ar mūsu lieliskajiem vecākiem, jo ideja par sajūtu vārdu šķīvi radās Madaras mammai Elīna Eidmane. Elīna padalījās savās atmiņās ar mums.

“Man ļoti patīk Ikšķiles Brīvā skola, jo paralēli tradicionālajai izglītībai, ļoti liela uzmanība ir pievērsta kompetenču izglītībai. Bērniem ir svarīgi iemācīties rakstīt burtus, darīt to pareizi un interesantā veidā. Man gribējās, lai bērni piedalās procesā no idejas līdz realizācijai, izmantojot skolā iegūtās zināšanas. Man radās ideja par sajūtu vārdu šķīvi. Bērniem bija uzdevums ar katru alfabēta burtu izdomāt dažādus sajūtu vārdus. Šodien esmu  L – laimīgs, B- brīvs, J – jautrs, P- pacietīgs…Vārdiņi tika apkopoti un aizsutīti uz Rīgu māksliniekiem, “stāsta Elīna.

Kādā rudens pēcpusdienā visi projekta dalībnieki mācību ekskursijā uz radošo trauku apdrukāšanas darbnīcu Ornandum.

“Trauku apdrukas radošā direktore un māksliniece Dace Blūma mūs iepazīstināja ar trauku apdrukas tehnoloģiju – dekoldruku un sietspiedes tehnoloģiju, kas lielā mērā ir roku darbs. Bērni varēja vērot trauku apdrukas ražošanas ciklu – sākot no sietu izgatavošanas, dekola ražošanas, līdz pat gatavam apdrukātam produktam. Dace parādīja, kā top šķīvji ar 1. saimes sajūtu vārdiņiem, “turpina Elīna.

Ekskursijas noslēgumā bērni piedalījās krūzīšu dekorēšanas radošajā darbnīcā.

Gatavie sajūtu šķīvji vēlāk tika atvesti uz Elīnas darba vietu “Ogres Pērlē”. Sajūtu šķīvi var izmantot ne tikai ēdiena uzlikšanai, bet arī spēlējot sajūtu spēli. Šķīvim pa vidu noliek mazo karoti un katrs spēles dalībnieks pēc kārtas griež karoti, pie kāda vārda karote apstājas, tā spēles dalībnieks šodien jūtās.

Esam lepni par to, ka mūsu skolas bērnu idejas  var realizēt.Paldies Elīnai un bērniem.

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *