Pirmsskolas bērni turpina izrotāt ziemu

Mūsu ziemas fantāzijas nebeidzās. Ziema mūs iedvesmo darīt daudz lietu – mācāmies, tīram sniegu, slēpojam, ceļam sniega mājas, gatavojam ledus gleznas. Ko vēl?

Kamēr sals, mazie pirmsskolas Dzintariņi kopā ar audzinātāju Līgu steidz darināt ledus lukturīšus. Vakar, sagaidot vecākus, ar tiem skaisti tika izgaismota skola, izskatījās kā ledus karalienes pilī. Padalāmies ar jums, kā pagatavot ledus lukturus.

Lai pagatavotu lielu ledus lukturi, vajadzīgi plastmasas vai kartona trauciņi, dabas materiāli, ūdens, sals un tējas sveces.

Dari tā: sameklē lielāka un mazāka izmēra trauciņus (neizmanto stiklu) , mazākos trauciņus ievieto vidū lielajiem, starpsienā var ievietot dažādus dabas materiālus, mazākajos trauciņos ielej ūdeni vai ieber kādu vielu, lai trauciņi neuzpeld uz augšu. Pēc tam ūdeni ielej starpsienā, lai sasalst. Ja ārā ir gana auksts, lukturis būs gatavs vienā dienā. Viducis sasalst pats pēdējais, tāpēc to pēc kada laika izņem ārā, ja viducis ir pārak sasalis ienes uz mirkli lukturi siltumā. 

Novieto ledus lukturi ārā – dārzā, uz kāpnēm, uz balkona, uz terases vai palodzes.

Svarīgi! Ja turi lukturi uz balkona, nodrošinies pret atkusni!

 Ieteikums. Variē ar luktura formām, izmantojot visdažādākā izmēra un formu traukus. Ja vēlies dažādot luktura krāsu, der pārtikas krāsvielas, biešu sula, kafija, briljantzaļā šķīdums, zilie graudiņi utt. Savus ledus lukturus vari izrotāt, ledū iesaldējot čiekurus, zariņus, ziedus, dzērveņogas, augļu vai dārzeņu šķēlītes, der arī no kompota, pērlīšu virtenes.

Rakstā izmantojām audzinātājas Līgas stāstu un teoriju no www.mammamuntetiem.lv

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *