Sports svaigā gaisā ir veselīgi

Neskatoties uz laikapstākļiem, sportošana Ikšķiles Brīvajā skolā notiek svaigā gaisā visu gadu.

Skolas saimēm sportu pasniedz skolotāja Benita Zaretoka. Benita ir skolotāja, kura bērniem palīdz iemīlēt kustību prieku, jo sports mūsu skolā tiešām ir vērsts nevis uz rezultātu un sacensību, bet prieku.

Šodien sporta nodarbībā 4. saimes audzēkņiem, spēka vingrinājumi –puišiem jāpiepumpējas 20 reizes, meitenēm vismaz 10. Turpinājumā – planka. Cik minūtes Tu vari noturēt “planku”? Skolas šodienas rekords bija  4.15 min. Planka ir vingrojums, kurā pēc iespējas ilgāk jānoturas guļus balstā uz apakšdelmiem un kāju pirkstiem ar maksimāli iztaisnotu ķermeni, „planka” (ang.val. plank – dēlis), kā to mēdz dēvēt. Ja ar sportu esi pavisam uz „jūs”, lai nemulsina šī vingrojuma šķietamā vienkāršība –kā gan atrasties nekustīgā pozā varētu būt grūti un kāds no tā labums? Pamēģiniet tā nostāvēt vismaz minūti, tad jutīsi!

Ko dod šādi spēka vingrinājumi? Skolotāja Benita:”Spēka vingrinājumi,protams, nostiprina muskuļus, veido bērniem stāju, padara viņus lokanus. Bet, kas arī ir ne mazāk svarīgi – mazina stresu un nomierina prātu.”

Sporta stundas izskaņā skolēni spēlēja veco, labo komandas spēli – tautas bumbu.

Skaties fotogrāfijas pielikumā.

#LaimīgiBērniMācāsLabāk #BrīvaSkola #sports

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *