Bērniem Latvija nozīmē viņu ģimeni – pašu svarīgāko uz pasaules!

Sākot ar novembri līdz Latvijas dzimšanas dienai, Ikšķiles Brīvajā skolā ir laiks, kad mēs visi kopā izzinām Latviju. Vakar pastāstījām Tev par Latvijas svētku pasākumu skolā, bet šodien stāsts par pirmsskolas bērnu padarīto šajā laikā.

Pirmsskolas saimei-Zeltītajiem kumeliņiem Latvijas svētku nedēļas bija radošas un izzinošas. Kopā ar audzinātāju Inesi, mazie pētnieki izzināja Eiropas valstu karti, meklēja, kur tajā ir mūsu zeme Latvija. Bērni iepazinās ar musu tautas lepnumiem un Latvijas Valsts  simboliem – ģerboni , karogu, himnu. Bērniem ļoti patika karšu pētīšana un viņi mācījās, kur Latvijas kartē atrodās viņiem zināmas pilsētas – Rīga, Ikšķile, Ogre un citas. Vēl tika darinātas rokassprādzes, šūtas Latvijas kartes  kontūras. Bērni zīmēja katrs savu portretu, sajūtot sevi, kā daļu no savas zemes – Latvijas!

Paši mazākie pirmsskolas audzēkņi – Dimanta kumeliņi kopā ar audzinātāju Alīnu  un viņas palīgiem – Katrīnu, Maiju un Agnesi, krāsoja lielo Latvijas valsts kontūru. Bērni kopā  skatījās  bildes, kurās attēlota viņu ģimene – mamma, tētis, citam arī brālis vai māsa. Bildes tika piestiprinātas izkrāsotajai valsts kontūrai un bērni ar patiesu prieku katru dienu tās aplūko.

Pašiem mazākajiem Latvija nozīmē viņu ģimeni – pašu svarīgāko uz pasaules!

Visas saimes ļoti cītīgi gatavojās  svētku pasākumam skolā – bērni mācījās dziedāt Latvijas himnu un gatavoja priekšnesumus.

Latvijas svētki nosvinēti, tagad  sāksim gatavoties  Ziemas saulgriežiem.

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *