Ikšķiles Brīvā skola saņem Zaļo karogu

Ar prieku paziņojam, ka Ikšķiles Brīvā skola saņem starptautisko Zaļā karoga balvu!

Ekoskolu programma Latvijā darbojas jau 14 gadus, Ikšķiles Brīvā skola tajā ir iesaistījusies kopš 2014.gada. Visā pasaulē Ekoskolu programmai ir vismaz 49 000 dalībskolu 64 valstīs, kuras visas tiecas īstenot ambiciozu mērķi – iesaistīt skolēnus aizraujošā, uz rīcību orientētā un sociāli atbildīgā vides izglītības procesā, lai nodrošinātu, ka jaunieši ir spējīgi radīt pasaulē pozitīvas pārmaiņas, kas veicina ilgtspējīgu attīstību. Latvijā Ekoskolu programmā darbojas vairāk nekā 200 izglītības iestādes. Programmas atpazīstamākais elements ir starptautiskā Zaļā karoga balva, ko saņem tikai tās skolas, kas ilgstošā laika posmā spēj demonstrēt izcilas aktivitātes vides jomā.

Šīs balvas skolām tiek piešķirtas uz vienu mācību gadu un ikreiz jānopelna, visa gada garumā organizējot jēgpilnus vides izglītības pasākumus skolā un veicinot apkārtējās sabiedrības līdzdalību tajos. Pēc rūpīgas izvērtēšanas lēmumu par skolu apbalvošanu pieņēmusi Ekoskolu programmas Nacionālā žūrija, kuras sastāvā ir VARAM, IZM un citu valsts institūciju, kā arī sabiedrisko vides aizsardzības un izglītības organizāciju pārstāvji. Šogad Zaļo karogu saņēma 125 izglītības iestādes Latvijā.

Balvu mēs saņemsim ikgadējā Ekoskolu apbalvošanas pasākumā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 19.septembrī.

Paldies mūsu skolas Ekoskolas programmas koordinatoriem, Ekopadomes dalībniekiem, skolotājiem, skolēniem un vecākiem par atbalstu zaļajai domāšanai un rīcībai!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *