Vasara un pēdējā skolas diena

ERASMUS + un Eiropa iekļaušanai

Maija beigās skolas skolotāji viesojās Leszno, Polijā, kur piedalījās Erasmus+ programmas finansētā projektā “Eiropa iekļaušanai”, kur runāja par jauniešu ar invaliditāti iekļaušanu skolā.

Linda, Katrīna, Agnese un Didzis viesojās skolā un bērnudārzā, skatījās, kā bērni jauktās klasēs mācījās matemātiku, angļu valodu un mākslu, skolotāji vēroja atšķirības mācību procesā un analizēja skolēnu uzmanības noturību, mazo motoriku, koncentrēšanos un koordināciju.

Skolotāji piedalījās lekcijās, ko vadīja dalībnieki no partnervalstīm (Itālijas, Lietuvas, Polijas, Rumānijas, Turcijas, Spānijas un Francijas), kā arī paši pildīja zīmēšanas, loģikas, matemātikas, valodas, atmiņas, klausīšanās, asociāciju un skaitīšanas uzdevumus. Projekta dalībnieki dalījās savu skolu pieredzē par jauniešu ar invaliditāti iekļaušanu skolās un šajā darbā izmantotajām metodēm.

Ekskursijas

Jūnijā gan lieli, gan mazi devās ekskursijās. Mazulīši devās uz Ķiparu namu vērot teātra izrādi “Čučumuižas vasarasraibumi”, viņi bija priecīgi doties uz citu skoliņu un satikt citus mazos bērnus. Izbrauciena noslēgumā mazie pievienojās pirmsskolas velobrauciena pauzei, ēdot saldējumu un baudot lielisku saulainu dienu ar Agnesi un Roser. Šīs dienas fotogrāfijas aplūkojiet šeit!

Pirmā klase kopā ar skolotāju Vitu devās uz Mākslas muzeju Rīgas Biržā, kur vēroja brīnumaino izstādi “Provansas valdzinājums”. Arī šī ekskursija noslēdzās ar saldējumu! Bija arī kino un prieks.

Vasaras sākums mūs lutināja ar labu laiku un devāmies velo izbraucienā uz Dendroloģisko parku “Lazdukalns” Ogrē, kur baudījām dabu un kopā ar skolotāju Benitu pētījām vērienīgo koku un krūmu kolekciju. Turpinot Ogres izpēti, nokļūvām Ķentes kalnā, kur skolotāja Linda mums ierādīja dažus veiklības vingrinājumus ar velosipēdiem uz kalna. Būsiet pārsteigti – bet arī šīs ekskursijas dalībniekiem garšoja saldējums!! Vasaras ekskursija!

Pēdējā skolas diena un Līgo!

Pēdējā skolas nedēļā skolēni un skolotāji čakli gatavojās ielīgošanai – sēja sieru, cepa pīrāgus, mācījās dziesmas un atkārtoja rotaļas

Skolas mācību gadu noslēdzam tāpat kā to sākam – ar svinībām, dziedot, dejojot un ejot rotaļās kopā ar vecākiem. Paldies lieliskajiem skolotājiem, brīvprātīgajiem un vecākiem, kas šo gadu piepildīja ar zinībām un prieku! Un bildes te!

Priekā starojot, mēs dodamies brīvdienās un gaidām nākamo mācību gadu!!!!!!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *