Pavasari, pavasari!

Pēc Lieldienām skolā viesojās Cūkmens, kurš mums skaidroja, kāpēc ir svarīgi rūpēties par mežu. Kopā gājām rotaļās, spēlējām spēles. Zvērējām Cūkmenam rūpēties par mežu un savu apkārtni it visur, kur mēs esam!

Līdz rūpēm par apkārtni nebija ilgi jāgaida – skola bērnus un vecākus aicinājām uz talku. Šogad darbu bija ļoti daudz, skolas pārziņā ir vairāk teritorijas, ir vairākas idejas, ko gribam īstenot, tāpēc talkojām divas reizes. Talku rezultāti ir labi redzami un baudām tos katru dienu – ir iekārtota aktīvās atpūtas trase pagalmā, ir sakārtotas vietas aizraujošām spēlēm, Krišjāņa, Dārtas un Austras mammas virsvadībā, iesaistoties daudzu citu bērnu vecākiem top brīnišķīgs permakultūras dārzs.

Talkas bildes apskatiet šeit ieskats tajā, kā top dārzs.

22.aprīlī visā pasaulē svinēja Zemes dienu. Roser bija sagatavojusi dažādas nodarbības bērniem, lai mudinātu viņus aizdomāties par vērtīgajiem zemes resursiem un to, kāpēc tie ir jāsaudzē. Pirmsskola domāja par mežiem, 1.saime par ūdeni, 2.sailme par pārtiku. Lielākie bērni izmērīja savu ekoloģisko pēdu, tā bija apmēram 2 planētas, tātad, nemainot savus ikdienas paradumus, mums ir nepieciešamas 2 planētas, tomēr planēta ir tikai viena!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *