Mūzikas nometne kopā ar Vītolu ģimeni

9., 10. un 11. decembrī Ikšķiles Brīvā skola un uzticamie draugi – dziedošā Vītolu ģimene – aicina ikšķiliešus uz ikgadējo Mūzikas nometni.

vitoli_darta

Pateicoties Eiropas Savienības piešķirtajiem līdzekļiem, Ikšķiles Brīvajā skolā tapusi etno mūzikas instrumentu klase. Ikšķiles Brīvās skolas bērni mācās koklēt, stabulēt, spēlēt vijoli un ģitāru, bet tieši Mūzikas nometnes ietvaros aicinām ikvienu, kurš vēlas apgūt tautas mūzikas instrumentu pamatus, piebiedroties mums Elkšņu skolas telpās. Dalība nometnē ir par brīvprātīgiem ziedojumiem.

Mūzikas instrumenti tapuši ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) atbalstu pasākuma Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā.

Dalība ar obligātu iepriekšēju pieteikšanos līdz 5.decembrim uz e-pastu: info@brivaskola.lv

logo

Sveiciens IBS-iešiem un draugiem!

Ar prieku varam ziņot, ka Ikšķiles Brīvā skola kļuvusi bagātāka ar dažnedažādiem mūzikas instrumentiem, ko ikšķilieši nu varēs apgūt.

Tuvojas Ziemas Saulgrieži un Ziemassvētki. Mēs – Rasa un Ģirts, piedāvājam jums piedalīties muzikālajā nometnē, kurā kopā ar Daci un Jāni Vītoliem un mūsu draugiem varēsim sākt gatavoties šiem svētkiem.

Būs iespējas izpaust un pilnveidot sevi šādās muzikālās nodarbībās:

*Kokles spēle

*Stabules spēle

*Bungu u.c. ritma instrumentu spēle

*Ģitāras spēle

*Vijoļspēles un vargana spēles pamati.

Kopīgi mācīsimies Ziemassvētku rotaļas, dančus un spēles, gatavosim tradicionālos Ziemassvētku ēdienus un ar pašdarinātiem rotājumiem izgreznosim skolu, izzināsim senākas un jaunākas šo svētku svinēšanas tradīcijas.

Svētdienas un otrdienas pievakarē kopā ar vecākiem sadziedāsimies, mācīsimies Ziemassvētku dziesmas. Tāpat šajās abās dienās (pēcpusdienā; konkrētus laikus vēl precizēsim) vecāki ir aicināti pamācīties spēlēt kādu no mūzikas instrumentiem.

Nometnes atklāšanas aplītis – 14:30 Svētdien, 9.decembrī.

Svētdien pēcpusdienā (ap 15:30-16:00) IBS vecākiem, skolotājiem un citiem interesentiem būs īpaša iespēja iepazīties ar holodinamiku (tulk.”kustība veselumā”). Jānis Vītols ir gatavs jums iedot mūžsenu metodiku jaunās vēsmās, ar kuras palīdzību atrisināt dažādus iekšējos un ārejos samezglojumus sevī un savā ģimenē, un ne tikai to. Ar tiem, kas gribēs, Jānis labprāt turpinās strādāt arī pirmdiem un otrdien.

Šajās dienās bērniem notiks arī ierastās nodarbības ar sk. Agnesi, Ilzi un Lailu, tomēr tās centīsimies kopīgi saskaņot ar nometnes notikumiem.

Atgādinām Lielās saimes bērniem, ka otrdien būs katram japrezentē katram savs patstāvīgais darbs- projekts (daloties ar citiem bētniem, kas jauns uzzināts un kādi materiāli atrasti par konkrēto tēmu). Ja vēl kādas neskaidrības, svetdien vai pirmdien varat droši jautāt Rasai, Ģirtam vai Agnesei.

Arī mazajiem uz nometni uzdots majasdarbiņš – atrast sev tīkamu tautasdziesmu par Ziemassvētku vai Ziemas tēmu, un iemācīties to no galvas. Pavisam labi būtu, ja to varētu nodziedāt!

Uz tikšanos!

Rasa (26153655) un Ģirts (26777233)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *