Skolas saime svin Meteni!

Pagājušajā nedēļā visa Ikšķiles Brīvā skola kopā svinēja Meteņus! Meteņi ir lustīgi svētki! No Meteņiem sākās pavasara gaidīšanas laiks.

Meteņi tradicionāli ir pēdējais brīdis, kad var iet ķekatās, tāpēc daudzi svinību dalībnieki bija tērpušies maskās. Skolas pagalmā bērni ar mūzikas skolotāju Katrīnu dziedāja Meteņu dziesmas un gāja rotaļās.

“Bērnu mešana pāri sētai“ ir sena tradīcija – kādreiz Meteņos bērnus lika maisā un meta pāri sētai sniega kupenās, lai ganos negulētu! Mums lielās saimes skolēni cēla pirmsskolas bērnus pāri sētai, lai bērni nodarbībās būtu čakli un modri.

“Meteņa dzīšana“- vēl 1 sena tradīcija. Meteņos bērniem piesolīja meteni parādīt un aicināja pulciņā, tad bēra uz galvas konfektes un pīrāgus, lai bērni priecīgi (ja bērni priecīgi, viss gads izdosies līdz nākamajam!). Savukārt beigās uzlēja arī ūdeni vai uzmeta sniegu – no tā baidīties nevajag, jo tad vasarā odi un mušas nekodīs! Mēs aicinājām bērnus ķert konfektes zem skolas logiem.

Pēc tam skolas saimes aicināja visus iesaistīties jautrās aktivitātēs- dzīpara tīšanā, kurš ašāk un vairāk satīs dziju, zābaka mešanā un virves vilkšanā.

Lai jauks pavasara gaidīšanas laiks mums visiem.Meteņu svinību video mūsu skolas FB https://fb.watch/iIRI4anL5O/#BrīvāSkola#LaimīgiBērniMācāsLabāk#Meteņi

#BrīvāSkola #Meteņi