Brīvprātīgais students Antons turpina darbu skolā

Ikšķiles Brīvā skola jau 10 mēnešus sadarbojas ar Eiropas Solidaritātes korpusa programmas jaunieti Antonu no Luksemburgas. Antonam ir iepatikusies Latvija un mūsu kopiena, par to esam ļoti priecīgi!

Antons pie mums ir jau no pagājušā gada pavasara. Pa šo laiku Antons ir bijis iesaistīts ļoti dažādos pienākumos un aktivitātēs. Viņš aktīvi iesaistās dažādu skolas saimniecisko darbu veikšanā, jo sevišķi skolas dārzā. Pavasarī Antons piedalījās sējas darbos, vasarā dārza uzturēšanā, bet rudenī – ražas novākšanā. Ar skolas bērniem, talkas laikā, Antons novāca bagātīgu ķirbju ražu. Antons ir nenovērtējams palīgs arī dažādās skolas rīkotajās aktivitātēs – tirdziņos, skolas andelē, koncertos. Kurš ieradās pats pirmais un palīdzēja visu iekārtot? Kurš aizgāja projām pats pēdējais? Antons!

Antons  ir ļoti draudzīgs un komunikabls, ar prieku iesaistās dažādās aktivitātēs ar bērniem, organizē Eiropas stundas, tāpat puisis aktīvi iesaistās skolas pasākumos. Viņš ir mūsu čaklais rūķis, kurš kopā ar skolas saimnieku Māri sagatavoja skatuvi, teltis, sanesa solus, sagādāja malku ugunskuram. Skolas izlaidums, gadskārtu svētki, valsts svētki – Antons vienmēr ir bijis klāt, tādā veidā arī iepazīstot mūsu vēsturi, tradīcijas un kultūru.

Un tagad par pašu galveno – Antons ir izlēmis palikt skolā līdz mācību gada beigām. Šajā mācību semestrī viņš pasniegs vācu valodas stundas 4. un 5. saimes bērniem. Viņš ir tik ļoti iedvesmots par šo ideju, ka paralēli vācu valodai turpinās pasniegt arī Eiropas stundas. Eiropas stundās Antons vēlas daudzveidīgā un saistošā veidā palīdzēt labāk skolēniem izzināt Eiropu. Antonam jau ir padomā dažādas radošas spēles un uzdevumi.

Mēs esam ļoti pateicīgi un priecīgi par Antona darbu skolā, jo sevišķi par to, ka puisis ir izlēmis palikt vēl kādu laiku pie mums. Paldies, Anton!

#BrīvāSkola #europeansolidaritycorps #eiropassolidaritateskorpuss #esc #JSPA