Vasara beidzas ar skolas nometni

Augusta beigās skolā norisinājās skolas audzēkņu nometne, kuras laikā berniem tika organizētas dažādas radošās, intelektuālās un sportiskās aktivitātes – svešvalodu nodarbības, mūzika, māksla (keramika, metālapstrāde, gleznošana, koka darbi, aplicēšana), sports, dejošana un dārzkopība.

Vasaras nometnē bija ieradusies arī skolas sabiedrisko attiecību speciāliste un fotogrāfe Gundega Değe un mācīja fotogrāfēt. Gundega pastāstīja bērniem par fotogrāfa profesiju, bērni veidoja savas vizītkartes un pildīja dažādus radošus foto uzdevumus ar telefoniem. Ikviens varēja iejusties foto reportiera ādā. Jaunie fotogrāfi piefiksēja arī citas skolas nometnes darbnīcas – klusuma stundu ar skolotāju Ilzi, mūzikas darbnīcu ar Dārtu, sevišķi interesanta bija vizuālās mākslas darbnīca, kuras laikā bērni kopā ar skolotāju Zani veidoja krāšņas papīra somiņas, kuras vēlāk tika izstādītas.

Mazie dabas pētnieki nometnes laikā kopā ar skolas dabaszinību skolotāju Lieni veidoja viltotās fosīlijas.

Piektdienas rītā skolas pagalmā čaloja nometnes bērni, kuri ar nepacietību gaidīja lielos ekskursijas autobusus.

Ūdens pudeles sapildītas, autobusi klāt un tad jau varējām doties ceļā.

Pirmā ekskursijas apskates vieta – Carnikava, Latvia , devāmies pa ainavisko Carnikavas Promenādi uz jūru. Pastaigas laikā vērojām un baudījām jūras mežu. Skolas foto pulciņa audzēknis Gustavs ar foto kameru piefiksēja interesantus momentus un mums izdevās sadraudzēties ar kaiju.

Un tad jau jūra, jūra, jūra. Brokastis, rotaļas, viļņu ķeršana, meditācijas, gliemežvāku meklēšana. Lietus nebija šķērslis. Pie mums nolaidās Mērija Popinsa ar lietussargu un daži drošsirdīgākie pat nopeldējās.

Nākošais pārgājiens bija uz Carnikavas muzeju. Apskatījām jūrnieku māju un klausījāmies muzeja darbinieces stāstījumā par senajiem laikiem un cilvēku dzīvi pie jūras.Tam sekoja neliela iestiprināšanās un Gustavs mums uztaisīja ekskursijas dalībnieku kopbildi pie Gaujas.

Mājupceļš uz Ikšķili. Skola ar siltām pusdienām un tad jau devāmies katrs uz savām mājām.

Pateicības vārdi nometnes vadītājai Inesei Baronei. Paldies visiem par piedalīšanos un darbu – skolotājiem, pasniedzējiem, darbnīcu vadītājiem, skolas darbiniekiem, vecākiem un bērniem.

Foto mirkļi no nometnes.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *