Skolēni prezentē savus projektus

Sveiciens visiem trešdenā. Kā jums iet? Atceries rakstījām, ka mūsu skolas 4. saimes audzēkņiem bija uznācis e-nogurums, tāpēc, lai uzlādētos un paņemtu brīvdienas no “Zoom”, viņi pirms pavasara brīvlaika mājās veidoja projektus – “Mājdzīvnieki”.

Saimes audzinātāja Ieva un skolas priekšmetu skolotāji bija sagatavojuši skolniekiem projektu aprakstus visos priekšmetos. Audzēkņiem bija jāsagatavo savi projekti, iesaistot tajos visus priekšmetus.

Projekta noslēguma prezentācija bija jāveido, izmantojot PowerPoint, canva.com vai Google prezentācijas. Katram audzēknim bija dots laiks 5 minūtes, lai prezentētu savu projektu. Skolotāja Ieva, prezentācijas apspriežot ieteica izmantot 3P metodi, proti – pajautā, paslavē , piedāvā. Tā katrs tika paslavēts, iztaujāts un saņēma priekšlikumus no draugiem un skolotājiem.

Kā jau minējām savos projektos bija jāiekļauj visi mācību priekšmeti- kāds bija visu dienu skaitījis, ko viņa kaķis apēd,cik ūdens izdzer, cik ilgi guļ, cik ilgi ir nomodā, rezultāti tika saskaitīt un ierakstīti tabulās un grafikos. Bērni izpētīja, ka kaķi vidēji gadā apēd 35 kg pārtikas un lielāko diennakts daļu,proti, – 18 stundas, guļ.

Daudzi audzēkņi savos stāstījumos bija iekļāvuši interesantus komiksus, kuri bija veidoti datorgrafikā, gan zīmēti ar roku, piebildīsim, ka vizuālā mākslā tika integrētas skolā apgūtās svešvalodas- proti , komiksi bija krievu vai angļu valodās.

Vislielāko sajūsmu radīja mūzikas performances – proti, no mūzikas skolotājas bija uzdevums izveidot savu video performanci ar mājdzīvniekiem. Citi to bija sapratuši burtiski un ierakstīja sava dzīvnieka balsis kopā ar mūziku, vēl citi bija iejutušies sava dzīvnieka āda , proti- pārģērbās par saviem mājdzīvniekiem un attēloja to paradumus, kāds bija veltījis savam bijušajam mājdzīvniekam aizkustinošu skaņdarbu uz klavierēm.

Arī dabaszinību jomā tika veikti interesanti pētījumi – proti par to, kura rūpnieciski ražotā pārtika mājdzīvniekiem patīk, kura ne tik ļoti, kā viņi jūtās ēdot vienu vai otru barību.

Kopumā skolotāji bija apmierināti ar paveikto darbu, bērni secināja, ka par mājdzīvniekiem ir jārūpējas, bet viņi ir mūsu prieks un ir mūsu labākie draugi. Paldies skolotājām par zināšanām un bērniem par darbu.

#BrīvaSkola #LaimīgiBerniMācasLabāk #ProjektuNedēļa

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *