Projektu nedēļa “Mājdzīvnieki”

Sveiciens visiem pirmdienā. Kā tu jūties? Mūsu skolas 4. saimes audzēkņiem ir uznācis e-nogurums, tāpēc, lai uzlādētos un paņemtu brīvdienas no “Zoom”, viņi šajā nedēļā veido projektus.Projektu nedēļas tēma ir “Mājdzīvnieki”.

Projektu nedēļas tēma ir “Mājdzīvnieki”. Saimes audzinātāja Ieva un skolas priekšmetu skolotāji ir sagatavojuši skolniekiem projektu aprakstus visos priekšmetos. Audzēkņiem ir jāsagatavo savi projekti iesaistot tajos visus priekšmetus – latviešu valodu, literatūru, sociālās zinības, informātiku, matemātiku, krievu valodu, angļu valodu, dabaszinības, mūziku un vizuālo mākslu.

Projekta ietvaros var rakstīt stāstu par savu mājdzīvnieku, izvēloties sižeta virzienu -viena diena mājdzīvnieka dzīvē, spilgtākās blēņas, sadzīve ar citiem, kāds īpašs atgadījums, dzīvnieka domas.

Projekta “Mājdzīvnieki” noslēguma prezentācija ir jāveido, izmantojot PowerPoint, canva.com vai Google prezentācijas.Matemātikā uzdevums ir, piemēram,vienu diennakti svērt un mērīt, ko majdzīvnieks apēd,cik ūdens izdzer, rezultātus saskaitīt un ierakstīt tabulās.

No krievu valodas ir jāiemācās un jāiekļauj savā projektā vismaz 10 jaunus vārdus saistībā ar savu mājdzīvnieku, viņa kopšanu un uzturēšanu.

No mūzikas skolotājas ir uzdevums izveidot savu video performanci ar mājdzīvnieku, var veidot dažādas skaņas, iejusties dzīvnieka ādā, iepazīt dzīvnieka balsi.

Vizuālajā mākslā ir jāveido savs komiks, kuru var papildināt ar īsiem un kodolīgiem uzrakstiem angļu valodā.

Dabaszinībās ir jāveic izpēte un jāveido aprakstu par sava mājdzīvnieka dzīves veidu, ēdienkarti un uzvedību.

Piektdien notiks projektu prezentācijas, lai izdodas! Jauku nedēļu visiem.

#BrīvāSkola#ProjektuNedēļa

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *