Radoša pieeja angļu valodas apgūšanā

Christmas time is coming, ko darīsim angļu valodas stundās gaidot Ziemassvētkus? Pagājušajā  nedēļā bija nopietnas lietas – visas Ikšķiles Brīvās skolas saimes rakstīja angļu valodas pārbaudes darbus. Bet mums pa kluso angļu valodas skolotāja Inese Barone pastāstīja par interesantām nodarbībām decembrī.

Skolēni daudzas nodarbības pavadīs ārā, svaigā gaisā, tāpēc ir paredzētas Ziemassvētku vārdu stafetes. Kā šo stafeti spēlē? Sagatavo dažādas kartiņas ar Ziemassvētku tematiku, piemēram- Ziemassvētku egle, piparkūka, dāvana, sniegs, svecīte u.c. Stafetes vadītājs nosauc angliski kādu vārdu  un spēles dalībniekiem ir jāatrod pareizā angļu valodas kartīte. Šo stafeti var spēlēt arī kā kustību rotaļu, vārdu kartiņas tiek paslēptas skolas apkārtnē un spēles dalībniekiem pēc iespējas ātrāk, ir jāatrod nosauktais vārds.

Klusuma spēle angļu valodā. Kā spēlē šo spēli? Spēles noteikumi ir sekojoši – skolotājs uzdod dažādus jautājumus angliski, skolniekiem ir jāatbild, klusējot – parādot pareizo atbildi  tikai ar savu ķermeņa kustību – ja atbilde ir Yes (Jā) ir jāpieceļas, No (nē) – jāpietupjās.

Trešā iecere noteikti vislabāk patiks visiem – proti, katrs bērns izlozēs , kuram klases biedram būs jāsagatavo Ziemassvētku apsveikuma kartiņa, ar ierakstu, novēlējumu, dzejoli vai dziesmiņu angļu valodā.

Kā mums izdosies, seko mūsu ierakstiem. Svētdien bija pirmā Advente, ielaižam gaismu un svētkus sirdīs un mājās.

#LaimīgiBērniMācāsLabak #BrīvāSkola #angļuvaloda

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *