Mācīties vēsturi ir interesanti

Vēstures stundas ir garlaicīgas un grūti atcerēties vēstures faktus? Tikai ne pie mums, jo skolā vēsturi pasniedz Cēsu Jaunās skolas direktors Ivo Rode. 1 reizi mēnesī viņš mēro garu ceļu no Cēsim, pārējās nodarbības notiek attālināti, izmantojot interneta sakarus. Skolas audzēkņi ar prieku mācās vēsturi, jo dara to citādāk.

Atceries vēstures grāmatas, garos paragrāfus, garlaicīgos pierakstus? Ivo savā darbā izmanto interesantu kartiņu metodi.”Jaunieši daudz laika no savas dzīves pavada skatoties vizuālo materiālu- Instagram, Youtube, Facebook. Jaunieši uztver pasauli caur vizuālo attēlu, tāpēc mums ir tam  jāpielāgojas”, stāsta skolotājs Ivo.

Bērni vēstures stundās veido vizuālas kartiņas, uz kurām, pielietojot minimālisma stilu, uzzīmē kāda vēstures fakta detaļas un norāda gada skaitli. Pēc tam kartiņas tiek aizklātas un tiek spēlēta spēle. Skolēnam noteiktā laika intervālā ir jāuzmin, kāds vēstures fakts ir uz kartiņas attēlots.

“Es aicinu jebko, ko mēs mācāmies,  minimālisma stilā vizualizēt, veidojot faktu kartiņas, tas tiešām ir efektīgi un iegulst atmiņā, “ aicina skolotājs Ivo. Faktu kartiņas ir moderns palīgs mācību apguvē.

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk #vesture

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *