Brīvais veikals uzsāk jau gatavu maltīšu tirgošanu un produktu piegādi mājās.

Šajā laikā un situācijā, kad visi cenšamies palikt mājās, un nepieciešams smelties pozitīvo enerģiju, tad daži no veidiem, kā to izdarīt, ir veselīgi, skaisti un gardi paēst, palutināt sevi ar ekoloģiskiem produktiem un ieviest jaunus, pasaulei un videi draudzīgus paradumus. 

Elkšņos atrodas Ikšķiles Brīvā skola, un tās pagalmā mīt viens no nedaudzajiem beziepakojuma veikaliņiem Latvijā, kas saviem pircējiem piedāvā bioloģiskas izcelsmes, ekoloģiskas preces un produktus, kas brīvi no iepakojuma, pesticīdiem un neveselīgām piedevām. Veikala klāstā atradīsi Latvijā ražotus, bioloģiskus pārtikas produktus, gardus riekstus un žāvētus augļus, uz vietas ceptu maizīti, plašu piedāvājumu no graudaugu valsts, dažādus gardumus, pat videi draudzīgus tīrīšanas līdzekļus. Jaukais veikaliņš nesen uzsācis piedāvāt saviem pircējiem arī gatavas maltītes, turklāt ir iespējams pasūtījumus veikt attālināti. Par to, kā tas notiek, īsā intervijā stāsta veikala labais gariņš Ligija Legzdiņa. 

Ligija, Tu darbojies veikalā kopš pagājušās vasaras. Pastāsti, kas ir Brīvais veikals un ar ko tas ir īpašs? Brīvais veikals ir mājīgs “zero waste” veikaliņš, kas atrodas Ikšķiles Brīvās skolas pagalmā. Mēs visvairāk lepojamies, ka produkti ir bioloģiskas izcelsmes, ekoloģiski. Brīnišķīgi ir tas, ka ļoti daudzas preces piedāvājam sveramas – pircējs var nākt ar saviem traukiem, burkām, auduma maisiņiem, vai arī mēs sarūpējam videi draudzīgu iepakojumu, tādējādi aicinot arvien lielāku cilvēku skaitu ievērot “zero waste” principus. Pircējs var nopirkt konkrēto produktu tieši tik, cik nepieciešams, nevis lielu, iepriekš fasētu plastmasas iepakojumu, nezinot, vai tas tiks izlietos pirms termiņa beigām, tādējādi samazinot pārtikas atkritumus. Īpaša ir mūsu pašceptā maize – gan baltmaize, gan pilngraudu kviešu maize, gan pilngraudu rudzu maize, kas tiek gatavota no dabīgā ierauga. Siltā, tikko ceptā maize kļuvusi par mūsu klientu visiecienītāko preci. Pirktāko preču topa augšgalā ir arī vegāniskais saldējums bez iepakojuma un dažāda veida žāvēti augļi, ogas un rieksti. 

Pastāsti par Brīvā veikala pēdējā laika jaunumiem. Mēs pavisam nesen esam sākuši piedāvāt jau gatavas maltītes. Ēdienkarti plāno un turpat uz vietas gatavo Ikšķiles Brīvās skolas šefpavāre Liene Logina. Šīs maltītes ir ļoti dažādas, brīnumgardas un gatavotas tikai no bioloģiskas izcelsmes produktiem – daļa no tiem tiek audzēta turpat Brīvās skolas dārzā. Katras dienas piedāvājumu var apskatīt foto un iepazīties ar to, kā arī veikt pasūtījums Brīvā veikala Instagram kontā un Facebook lapā. Otrs jaunums ir pasūtījumu veikšana internetveikalā. Mēs sagatavojam pasūtījumu, lai pircējs pats var atbraukt pakaļ un šībrīža situācijā, ievērojot drošu distanci, saņemt preci, kā arī sagatavojam produktus piegādei uz mājām.

Kā notiek pasūtījumu veikšana un piegāde? Viens no veidiem, kā tikt pie mūsu produktiem, ir apciemot mūs klātienē, visu apskatīt, parunāties, iedzert tasi tējas un izdarīt izvēli turpat uz vietas. Taču šībrīža situācijā, kad jāievēro droša distancēšanās, iesakām veikt pasūtījumus mūsu internetveikalā un Facebook lapā, kā arī telefoniski (kontaktus skatīt zemāk). Pasūtījumu varat saņemt veikalā vai ar piegādi mājās.

Kāda ir Tava diena Brīvajā veikalā? Katra diena Brīvajā veikalā ir krāsaina, īpaša un jautra. Tā ir ļoti darbīga,  šiverējoties ātri paskrien laiks. Prieks par lieliem un maziem pircējiem, par katru “paldies”, par katru labu vārdu, katru ieteikumu. Klienti novērtē mūsu draudzīgo apkalpošanu, māju sajūtu, bagātīgo un kvalitatīvo preču sortimentu, sūta sveicienus mūsu šefpavārei Lienei un priecājas par veselīgām, gardām malītēm. Mēs gaidām ikvienu – gan rūdītu “zero waste” dzīvesveida piekritēju, gan tos, kas vēl tikai sāk, arī visus pagaršot gribētājus un izsalkušos. Nāciet, pamēģiniet, izgaršojiet visu to, kas dabisks, veselīgs, un ir atrodams pie mums! 

Brīvais veikals pasūtījumu saņemšanai ir atvērts katru darba dienu no 12.00 līdz 18.00.
Izvēlies sev ērtāko veidu un veic Brīvā veikala pasūtījumus no mājām:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *