Baltijas klimata ceļš

Aicinām pievienoties Baltijas klimata solidaritātes akcijai “Baltijas Klimata ceļš” 12.aprīlī plkst. 11:00, Rīgā, alejā pretī Ministru Kabinetam, Brīvības bulvārī 36. Šis pasākums būs daļa no klimata pārmaiņu protesta Baltijas valstīs, kas aicina vērst uzmanību uz pieaugošo klimata krīzi gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī un kuru organizē neformālās studentu kustības “Fridays For Future” Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Klimata ceļā simboliski apvienosies visas trīs Baltijas valstis – Rīgā pie Ministru kabineta, Viļņā Vincas Kudirkas laukumā, Tallinā pie parlamenta ēkas un Tartu rātslaukumā.

Ikšķilē akcijai pievienojas novada ekoskolas – Ikšķiles Brīvā skola, Tīnūžu sākumskola un Ķiparu nams.

Akcijas prasības ir sekojošas:

1) Klimata jautājumiem jābūt mūsu politiķu galvenajai prioritātei un partijām savās programmās ir jāpiedāvā skaidrs redzējums, kas nodrošina klimata pārmaiņu ierobežošanu atbilstoši Parīzes nolīgumam;

2) Valdību plānos jābūt redzamām skaidrām rīcībām, kā samazināt CO2 piesārņojumu atbilstoši zinātnieku noteiktajām robežām, lai Zemes temperatūra nepieaugtu vairāk par 1,5°C;

3) Ir nepieciešami likumi, kas paredz pilnu valdības atbildību, ja netiks pildīti solījumi klimata jautājumos.

“Baltijas Klimata ceļš” ir turpinājums 15.marta globālajam Klimata gājienam, kas Rīgā pulcēja 650 protestētāju. “Fridays for Future Latvia” turpinās rīkot demonstrācijas un pieprasīt rīcību no valstu vadītājiem gan vietējā, gan Eiropas Savienības līmenī.

“Fridays For Future” ir starptautiska kustība, kuru 2018. gada augustā uzsāka zviedru skolniece Grēta Tūnberga. Katru piektdienu viņa devās streikot pie Zviedrijas parlamenta ēkas. Kopš tā laika arvien vairāk skolēnu un studentu visā pasaulē pievienojas šim protestam. “Fridays For Future” streiku un demonstrāciju mērķis ir mierpilni, bet skaidri pieprasīt visām pasaules valstīm nekavējoties risināt klimata pārmaiņu krīzi. Kustība “Fridays for Future Latvia” aicina ikvienu piedalīties 12.aprīļa protesta akcijā, lai iestātos par labāku nākotni un pieprasītu atbildību no Baltijas valstu politiķiem.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *