Darbnīcas: ilgtspējīgs tekstils

Lai rosinātu arvien plašāku interesentu loku darboties ar saviem radošajiem talantiem un prasmēm, Ikšķiles Brīvā skola kopā ar vides draugiem Zaļā Brīvība aicina uz nodarbību ciklu, kura ietvaros veidosim ilgtspējīgas tekstila lietas pašu spēkiem. Izmantosim atgriezumus, lietotus apģērbus un citas saimniecībā vairs neizmantotas tekstila lietas, lai tās nevis nonāk atkritumos vai – labākajā gadījumā – pārtop par lupatiņām, bet gan mūs priecē praktiskos un skaistos priekšmetos.

Varam šūt ko nelielu, piemēram, smaržu maisiņus, ko likt starp gultas drēbēm un dvieļiem. Bet varam gatavot arī ko lielāku, piemēram, spilvenus ar dekoratīvajām spilvendrānām no A līdz Z: sagriežot audumus nelielos gabaliņos, lai veidojas spilvena pildījums, tad sašūt pašu spilvena ādiņu un, visu beidzot, dekoratīvo spilvendrānu ar rāvējslēdzēju, lai to var ērti mazgāt. Protams, varam šūt arī citas lietas, piemēram, rotaļlietas vai iepirkumu maisiņus vai somiņas kosmētikas glabāšanai.

Skolā būs šujmašīnas, šķēres un vēl daži specifiski nepieciešami instrumenti. Tāpat tur jau nodotas izejvielas, jeb tekstila atgriezumi un citas tekstila lietas, kas vairs nav lietošanā. Arī darbnīcu dalībniekus mudinām iztīrīt savus skapjus un, nekautrējoties, nest līdz visu, kas vairs nenoder saimniecībā vai garderobē, bet varētu tikt izmantots mūsu darbnīcās. Runa ir gan par izdilušiem palagiem vai džinsa biksēm, gan nokalpojušiem dvielīšiem vai caurām zeķēm ( protams, visam jābūt tīram!). Ja nenoderēs jums pašiem, varbūt tieši kāda cita kolēģa projektam būs tieši laikā!

Darbnīcas notiks Ikšķiles Brīvās skolas telpās no plkst. 17.00 līdz 20.00, 27. februārī un 27. martā. Tās vadīs ilgtspējīgas modes eksperte Dace Akule.

Darbnīcas notiek ar Eiropas Komisijas, Globālās izglītības tīkla Eiropā – GENE un valsts budžeta atbalstu.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *