Ikšķiles Brīvā skola saņem Zaļo karogu

Piektdien, 14.septembrī, pulksten 10.30 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē notiks ikgadējā Ekoskolu apbalvojumu piešķiršana un arī Ikšķiles Brīvā skola ar lepnumu un prieku saņems Zaļo karogu. Šogad skolas uzrunās un pirmos Zaļos karogus pasniegs pasaules vadošās vides izglītības un ekosertifikācijas organizācijas Foundation for Environmental Education (FEE International) vadītāji no Dānijas.

Kopā 135 Ekoskolas saņems starptautisko Zaļā karoga balvu un vēl 56 – Latvijas Ekoskolas nosaukumu un diplomu. Par aktīvu darbu vides izglītībā un apkārtējās vides aizsardzībā 20 skolas, kuras prestižo Zaļā karoga apbalvojumu saņems pirmo reizi, sveiks FEE International vadītājs Daniels Šafers (Daniel Schaffer) un Starptautiskās Ekoskolu programmas koordinatore Nikola Andreu (Nicole Andreou). Skolas uzrunās arī Vides izglītības fonda pārstāvji un daži Ekoskolu nacionālās žūrijas pārstāvji no Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijas, Vides izglītotāju asociācijas, Ekodizaina kompetences centra un UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas. Par pasākuma gaisotni savukārt rūpēsies atraktīvais pasākuma vadītājs Mārtiņš Kozlovskis jeb Kozmens. Apbalvošanas ceremonijas pirmajā daļā skolām būs iespēja iepazīsies arī ar Ekoskolu programmas aktualitātēm šim mācību gadam un plānotajām aktivitātēm UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas rīkotajā Pasaules lielākajā mācību stundā.

Pasākuma otrajā daļā no plkst. 13.00 Ekoskolas tiksies ar organizācijas Foundation for Environmental Education delegātiem no vairāk nekā 60 pasaules valstīm. Vienojoties kopīgās aktivitātēs, Latvijas Ekoskolas un valstu delegāti dalīsies pārdomās par mūsu planētas nākotni un katra ieguldījumu tās ilgtspējīgā attīstībā. Šī tikšanās mērķis ir prezentēt Ekoskolu programmas pārstāvību Latvijā, un vienlaikus tā kalpos arī kā apliecinājums mūsu Ekoskolām par to aktīvā darba un iniciatīvu vērtību globālā kontekstā.

Iepriekšējā mācību gadā skola īpašu uzmanību pievērsa veselīgam dzīvesveidam un mudināja ģimenes publiski paust apņemšanos mainīt kādu ikdienas ieradumu. Ģimenes izveidoja plakātus, ko visi var apskatīt – daļa ģimeņu apņēmās mazāk lietot vai nelietot plastmasas maisiņus, šķirot atkritumus, mazāk pārvietoties ar automašīnu, rūpīgāk pārdomāt pirkumus un nepirkt nevajadzīgas lietas. Arī skola rūpīgi izvērtē ikdienas pirkumus, lielāko daļu skolai nepieciešamā esam veidojuši paši vai ziedojuši vecāki.

Šogad Ekopadome par skolas ‘tēmu ir izvēlējusies atkritumus un pievērsīsim īpašu uzmanību bez atkritumu dzīvesveidam un piešķirsim lietām otrreizējo dzīvi!

Informāciju par Ekoskolām lasiet te

Informāciju par Ikšķiles Brīvās skolas darbību Ekoskolu kustībā lasiet te 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *