Rudenāji 2017

Saulainais un krāsainais septembra noslēgums šogad iepriecināja lielus un mazus Rudenāju jeb Ražas svētku svinētājus, kas bija sapulcējušies Ikšķiles Brīvas skolas dārzā 25.septembra pēcpusdienā, lai mielotos ar pašu novākto dārzeņu zupu, kas tapa uz ugunskura pagalmā, un bērnu ceptu maizi. Vienā dienā gan nav iespējams apgūt to, kas pa šo vasaru saaudzis skolas dārzā, tādēļ viss septembris izvērtās par lieliem ražas svētkiem. Mazākie bērni pielika palīdzīgu roku, lai kastēs kārtotu bagātīgo kartupeļu un biešu ražu. Lielākie bērni tika pie pupiņa novākšanas prieka, bet visi kopā varēja priecāties par dāsno saulespuķu ražu, tīrot to ziedkopas un vienlaikus izbaudot, cik gardas ir tikko vāktas saulespuķu sēkliņas!

Razas_svetki2

Visu, kas izaudzis Ikšķiles Brīvas skolas dārzā, ir grūti uzskaitīt, bet visvairāk šogad lepojamies ar 150 kilogramiem tomātu, bagātīgu jāņogu ražu, kā arī īpašām seno šķirņu pupiņām un dārza “jaunpienācējiem” – amarantu un sojas pupiņām. Viss dārzā lolotais tiek audzēts bez ķimikālijām, tādēļ jau otro gadu veiksmīgi esam ceļā uz to, lai skola var lepoties ne tikai ar bioloģiski sertificētu virtuvi, bet arī bioloģiski sertificētu dārzu.

Katram augam nepieciešama noteikta aprūpe, tādēļ ļoti priecājamies, ka šogad programmas  “Jauniešu brīvprātīgais darbs” ietvaros skolas saimei pievienojušies ne tikai divi skolotāju palīgi, bet arī dārznieka palīdze Paula no Vācijas.

Lai skaists un ražīgs dārzs arī citu gadu!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *