Projekta “Ēdam atbildīgi” salidojums

Vasaras viducī Ikšķiles Brīvās skolas skolotājas Agnese Kļave un Benita Zaretoka piedalījās projekta “Ēdam atbildīgi” salidojumā. Šis projekts ir izveidots kā starptautiska, uz rīcību orientēta mācību programma Ekoskolām.

“Ēdam atbildīgi” salidojums notika jau otro reizi, šoreiz – zemnieku saimniecībā “Jaun-Ieviņas” Raunas pusē. Pasākuma dalībnieki trīs dienu garumā izvērtēja aizvadītajā mācību gadā sasniegto, dalījās pārdomās un diskutēja par vides problēmām pasaulē. Pa vidu sarunām par nopietnām tēmām, skolotāji apguva, kā vienkāršā un gardā veidā pielāgot augu valsts virtuvi grilēšanas sezonai. Vakaros visi varēja baudīt smaržu pilnas pastaigas “Jaun-Ieviņu” ziedu pļavās, lai ievāktu slotiņas pirts procedūrām.

Kā atzina Ikšķiles Brīvās skolas skolotājas Agnese un Benita, šādi pasākumi ir brīnišķīga iespēja gan baudīt Latvijas dabu un atpūsties, gan satikt domubiedrus un izglītoties. “Man bija ļoti interesanti iepazīt zemnieku saimniecības saimniekus, izzināt viņu saimniekošanas filozofiju. Tāpat priecājos satikt kolēģus no citām skolām, ar kuriem kopā pagājušā gadā devāmies uz “Ēdam atbildīgi” forumu Čehijā,” stāsta skolotāja Agnese Kļave.

19466396_779811332190192_3120994714969506916_o

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *