Atvērto durvju diena skolas vecākiem 2017

Šajā mācību gadā skolā uzsākām jaunu tradīciju- aicinājām skolas bērnu vecākus vienu dienu nākt uz skolu un piedalīties mācību procesā. Šajā dienā vecākiem bija iespēja redzēt savu bērnu skolas ikdienā, vērot stundas, piedalīties,  labāk izprast skolas ritmu, vērot katra skolotāja darba stilu, kā arī pēc tam dalīties savos iespaidos, pieredzē un novērojumos.

Daži vecāki arī labprāt dalījās savās pārdomās:

“Viss ļoti patika. Ļoti apmierina mācību stils. Jau biju pārliecināta, ka diena būs izdevusies.” (Mamma Ilze)

foto3

“Ļoti jauka iespēja piedalīties ikdienas mācību ritmā kopā ar savu bērnu. Es apmeklēju kopīgo rīta apli, kad bērni, iesākoties dienai, mierīgi var iejusties skolas dzīvē. Dažreiz skolotāja nolasa kādu domu graudu no grāmatiņas un bērni tad kopīgi izrunā tā nozīmi. Tā kā uz rīta apli šodien pievienojas arī vecāki, bērni ir nedaudz kautrīgi un ne tik brīvi pauž savu viedokli. Skolotāja iedrošina un mudina izteikties. Noslēgumā visi kopā nodziedam arī ikrīta dziesmu un dienas darbiņi var sākties. Pirmā stunda ir matemātika. Saimē ir divas klases – 3 un 4. Vienā telpas pusē sēž trešklasnieki un otrā ceturtklasnieki. Skolotāja pēc kārtas pievēršas abām klasēm, izrunājot, kādas tēmas tika apskatītas iepriekšējā stundā un iedod uzdevumu, lai turpinātu izzināt jauno tēmu. Skolotāja daudz jautā bērniem, lai pārliecinātos, vai bērni saprot jauno vielu. Dažreiz gadās arī tā, ka trešās klases skolēns var atbildēt uz ceturtajai klasei uzdoto jautājumu. Ik pa brīdim skolotāja pievēršas vienai vai otrai klasei. Stundas nobeigumā tiek iedota neliela spēle ar matemātikas elementiem, kuru spēlējot, tiek vēlreiz nostiprinātas jaunās zināšanas.
Nākamā stunda ir angļu valoda, kuru bērni iesāk ar kopīgi izvēlētu dziesmu angļu valodā. Šeit bērni sēž pie liela, apaļa galda un skolotāja, aicinot bērnus tulkot no angļu valodas uz latviešu valodu iepriekš uzdotos angļu valodas izteicienus, pamet spēļu sunīti tam bērnam, kuru vēlas iesaistīt sarunā.
Man ir interesanti vērot skolotājus un bērnus, kāda ir viņu sadarbība, kā skolotāja spēj vai nespēj noturēt bērnu uzmanību, kā arī ar kādu atdevi strādā skolotājs. Bērni, manuprāt, ir rātnāki, kad blakus sēž mamma vai tētis. Ļoti jauki ir iepazīt skolotāju darbā ar bērniem, tāpat arī pavērot savu bērnu skolas vidē.” (Mamma Evita)

foto

“Tā kā rudenī mana vecākā meita uzsāks skolas gaitas, izvēlējos piedalīties topošās audzinātājas Ilzes un 2. saimes darbā. Sākām rītu ar rīta aplīti, kurā ikviens var labi noskaņoties dienai. Rīta apļa laikā tika arī skaidri izklāstīta dienas secība, kas aiz kā sekos, kas, manuprāt, ir ļoti svarīgi un ļauj bērnam justies drošāk un pārliecinošāk. Piedalījos matemātikas un angļu valodas stundās. Lai gan ikdienā strādāju skolā administratīvos darbus, šajā dienā bija sajūta, ka man ir iespēja skolu redzēt pavisam no cita skatu punkta. Ar skolnieka acīm. Esmu ļoti priecīga un gandarīta, ka mani bērni mācās un mācīsies šajā skolā! Paldies jaukajiem skolotājiem par brīnišķīgo vidi, kurā augt, mācīties un attīstīties par labām personībām!” (Mamma Sanita)

foto2

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *