Mainīsimies ar sēklām!

Februāra pēdējā dienā – 28.februārī sākot no 10.00 – Ikšķiles Brīvās skolas telpās aicinām novadniekus ar „zaļajiem īkšķīšiem” uz sēklu maiņu. Kas ir sēklu maiņa? Tā bez maksas dod iespēju iegūt jaunas šķirnes izmēģināšanai, iegūt padomus retu šķirņu audzināšanā, kā arī palīdzēt uzturēt šķirņu un sugu daudzveidību un attīstīt vietējās šķirnes Latvijā.

Kā stāsta pasākuma organizatore Sandra Stabinge, sēklu maiņa ir jautrs un praktisks veids, kā ne tikai iepazīties un apmainīties pieredzē ar citiem zemkopjiem, dārzniekiem, un sēklu entuziastiem, bet arī bagātināt savu uzturu ar plašāku šķirņu un sugu daudzveidību, paplašināt zemnieku un patērētāju izvēles iespējas un iegūt neatkarību no sēklu monopola. Ko mēs katrs individuālā līmenī varam darīt sēklu daudzveidības labā? „Sākt ar savu, savu vecāku vai vecvecāku dārzu un saglabāt tur esošo kultūraugu sēklas,” iedrošina Sandra Stabinge.

Pēdējos gados sēklu apmaiņu tradīcija ir atdzīvināta visā Eiropā, lai saglabātu sēklu un šķirņu daudzveidību un norādītu uz trūkumiem Eiropas likumdošanā, kas ierobežo seno šķirņu pārdošanu un izmantošanas iespējas. Pirmo reizi sēklu maiņas pasākums Latvijā notika pirms trijiem gadiem un liels prieks, ka šogad šis Vislatvijas pasākums notiks mūsu skolā Ikšķilē.

Lūdzu, obligāti piesakies šeit:  :http://goo.gl/forms/442q0ZJ6kO līdz trešdienai 25. februārim!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *