Vecāku veidoto skolu pārstāvju tikšanās Ikšķilē

1.novembrī Ikšķiles Brīva skola aicināja uz satikšanos vecāku veidoto skolu pārstāvjus no dažādām Latvijas skolām, lai dalītos pieredzē, pārrunātu kopīgo un atšķirīgo un vienotos par kopīgi risināmajām problēmām. Tikšanās laikā skolas vienojās par vecāko veidoto skolu tīkla izveidi.

Lavijā ir nodibinātas vairākas vecāku iniciētas alternatīvās skolas. Skolas ir dibinājušas biedrības un visām ir līdzīgi galvenie mērķi – piedāvāt bērniem alternatīvu mācīšanās vidi un metodes izglītības satura apgūšanas procesā, kā arī iesaistīties sabiedrības izglītošanā. Pasākumā piedalījās pārstāvji no Iksķiles Brīvās skolas, Preiļu Brīvās skolas, Rīgas jaunās sākumskolas, privātās skolas „Domdaris“, Cēsu Jaunās skolas un topošās skolas Liepājas pusē.

Tikšanos vadīja nevalstiskā sektora un valsts pārvaldes eksperte Inese Vaivare, biedrības „Latvijas platforma attīstības sadarbībai“ direktore, viņa vairākus gadus ir strādājusi valsts pārvaldē un šobrīd vada interešu aizstāvības treniņus un nodarbības.

Skolas vienojās par vecāku veidoto skolu sadarbības tīkla izveidi, kas veicinās pieredzes apmaiņu starp tīkla skolām, interešu izstāvību un sabiedrības izpratnes veidošanu par alternatīvajām izglītības metodēm. Tikšanās laikā tika pārrunātas konkrētas idejas kopīgai rīcībai: informācijas aprites nodrošināšana, interešu aizstāvības grupas izveide, pedagogu tālākizglītības kursu organizēšana.

Paldies tikšanās dalībniekiem!

Lai top!

 

 

 

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *