Jo mums patīk lasīt un mācīties dabā

Šajā nedēļā Ikšķiles Brīvās skolas 2. saimes Meža diena sākas ar izzinošu ekskursiju Ogres Centrālajā bibliotēkā un noslēdzās ar  pārgājienu uz Ogres upi. 

Bibliotēkā bērnus sagaidīja bibliotēkas darbiniece Līga, kura iepazīstināja bērnus ar telpām. Ar lielu  interesi bērni pētīja pieaugušo un jauniešu bibliotēkas telpas, konferenču zāli un izstāžu zonu. Visvairāk visiem, protams, patika Bērnu literatūras nodaļa, kur ir daudz interesantas grāmatas un žurnāli, kā arī aktivitāšu zona, kur var izvingrināt rokas un kājas, rāpjoties pa klinšu sienu. Bērni iepazinās ar bibliotēkas jauno darbinieku – robotiņu Tomu, kurš pastāstīja par Ogres novada vēsturi, jokoja un uzdejoja.

Skolēniem bija uzdevums atrast kādu interesantu grāmatu un pastāstit par to citiem. Brīvajā laikā bērni lasīja grāmatas un sportoja aktivitāšu telpā. 

Tālāk sekoja pārgājiens uz Ogres upes prominādi. Bērni varēja skatīt neparastas Ogres upes ainas – akmeņaino gultni ar straujām krācēm, un dolomītu atsegumus.

Tad jau pusdienas laiks bija klāt un ar gardām mutēm tika notiesātas skolas pavāra Dāvja ceptās siermaizītes un  biezpiena plātsmaize.

#BrīvāSkola #LaimīgiBērniMācāsLabāk