Skolā ierodas viesi

Vakar mūsu skola uzņēma viesus , jo darba vizītē Ikšķilē bija ieradušies Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs, partijas “Jaunā Vienotība“ valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis. Vizīti A. Ašeradens un V. Ķirsis iesāka Ikšķiles centrā, tiekoties ar “Jaunās Vienotības” Ogres novada vēlēšanu deputātu saraksta līderi Daci Kļaviņu un partijas Vienoti Ogres novadā saraksta biedriem, mūsu skolas direktori Kristine Liberta, Raimondu Graudiņu, Silviju Avotu, Mārtiņu Kaivu un Igoru Miglinieku.

Skolas direktore Kristīne Liberta mums pastāstīja to, ka viņa pirms Ikšķiles Brīvās skolas dibināšanas ir bijusi sabiedriski aktīva un piedalījusies partijas “Sabiedrība Citai Politikai”aktivitātēs, kura vēlāk pievienojās partijai “Vienotība”.

“Skolas dibināšana bija praktisks rezultāts tam, lai bērniem būtu labāka skola un mēs tajā varētu pieņemt lēmumus, kādus paši vēlamies. Mēs esam priecīgi, ka varam būt piemērs citiem, ka esam panākuši savā skolā to, ka varam gatavot veģetāru uzturu saviem bērniem, esam gandarīti par jaunajām izglītības likuma izmaiņām, kur sabiedriskā labuma skolas un sociālo uzņēmumu dibinātās skolas varēs saņemt taisnīgu līdzfinansējumu par katru bērnu no pašvaldības.Uzņemoties atbildību un darot, mēs varam veidot Latviju labāku. Par to noteikti jāsaka paldies “Jaunajai Vienotībai “, jo tas ir paveikts kopā darbojoties izglītības grupās, “stāsta Kristīne.

Apmeklējot Ikšķiles Brīvo skolu, viesiem bija iespēja klātienē apskatīt mūsu skolas teritoriju un iepazīties ar tajā īstenotajiem projektiem. Ar lepnumu skolas direktore Kristīne Liberta pastāstīja par skolas darbu šajā mācību gadā, – neskatoties uz izaicinājumiem, iespēju robežās, bērni apmeklēja āra izglītības nodarbības, izmantojot skolas teritorijā izvietotās nojumes un teltis.

Turpina skolas direktore , “Sadarbībā ar Ašeradena kungu, mēs kopā izglītības jomā esam ļoti daudzas lietas izmainījuši. Šogad tas bija īpaši svarīgi -pavasarī tika atļautas šīs āra izglītības nodarbības. Tas notika pateicoties tam, ka mēs šo jautājumu aktualizējām darba grupā un tas tika realizēts ne tikai pie mums, bet visā Latvijā. “

Viesi atzinīgi novērtēja mūsu skolas darbu un norādīja, ka Latvijā vajadzētu vairāk tādu skolu, kā mūsu – Ikšķiles Brīvā skola, kur daba ir viena no personības audzinātājām,kur bērni iemācās latviskās dzīves vērtības un var justies brīvi izvēloties to, kā dzīvot savu dzīvi. Mūsu sarunas noslēgumā Kristīne izteica gandarījumu par to, ka var strādāt Jaunā Vienotība komandā un, ka viņu kā profesionāli aicina darboties darba grupās un viņas viedoklis tiek ņemts vērā.

“Paldies Arvilam Ašeradenam par atbalstu un viedokļu uzklausīšanu, paldies Dacei Kļaviņai par sadarbību vairāk kā 10 gadu garumā, ar viņas palīdzību ir realizēti daudzi projekti, kuri ir bijuši nozīmīgi skolas attīstībai. Man bija liels prieks visus uzņemt mūsu skolā”, tā mūsu sarunas nobeigumā saka K. Liberta.

#BrīvāSkola#VienotiOgresNovadā#JaunāVienotība

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *